Wintergreen 15 мл. Галтерия

71,00 лв.
  • Марка: DoTERRA
  • Кат. номер: 116
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Галтерия - (Nepalese) Gaultheria fragrantissima

 

 

 

 

Взета от селските планини на Непал, успокояващите и стимулиращи свойства на Wintergreen осигуряват свеж, приповдигащ аромат.

 

Основни предимства

 

  • Чудесен за затоплящ успокояващ масаж след упражнения
  • Има освежаващ аромат, който витализира и стимулира
  • Често се използва в дъвки, бонбони и паста за зъби за овкусяване

 

Ароматно описание

 

Сладък, ментов, освежаващ

 

Метод на събиране

 

Парна дестилация

 

Растителна част

 

листа

 

Основни съставки

 

Метилов салицилат

 

Описание 

 

Етеричното масло от Галтерия се добива от листата на пълзящ храст, намиращ се в райони с иглолистна растителност. Основният химичен компонент в Wintergreen, метил салицилат, се използва в кремове за локално приложение и масажни смеси поради своите успокояващи свойства. Всъщност, Галтерия и брезата са единствените растения в света, които съдържат естествено метил салицилат. Като ароматизатор се използват малки количества Wintergreen в бонбони, паста за зъби и дъвка. Когато е дифузиран, Wintergreen има освежаващ аромат, който повдига и стимулира настроението.

Чрез инициативата Co-Impact Sourcing ®  DoTERRA, Wintergreen се добива в Непал, където се събира от местните, след което се дестилира от дестилерии, собственост на общността. Този процес увеличава икономическите възможности за много отдалечени региони в селските райони на Непал. 

 

Употреби

 

  • Wintergreen има загряващ ефект, когато се прилага върху кожата и е отличен за използване при успокояващ масаж. Използвайте пестеливо и разредете с фракционирано кокосово масло, за да сведете до минимум всяка чувствителност на кожата.
  • За успокояваща вана добавете 1–2 капки етерично масло от Wintergreen към топлата вана или под душа.

 

Указания за употреба

 

Дифузия: Използвайте три до четири капки в дифузер по ваш избор.
Локална употреба: Нанесете една до две капки на желаната зона. Разредете с фракционирано кокосово масло на Дотерра, за да сведете до минимум всяка чувствителност на кожата.

 

Предупреждения

 

Възможна чувствителност на кожата. Дръжте далеч от деца. Ако сте бременна, кърмите или сте под лекарска помощ, консултирайте се с вашия лекар. Избягвайте контакт с очите, вътрешността на ушите и чувствителните зони. 

БЕЗОПАСНОСТ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

Нека бъдем внимателни и отговорни към здравето си! Винаги се допитвайте до вашия лекар или медицинско лице щом се отнася за вашето здраве, особено ако сте бременна, кърмите или имате други сериозни заболявания!

 

Характеристики
мл.
15 мл.