Топ 5 Ползи от на етеричното масло от Риган: Вашето Естествено Решение

ТОП 5 ПОЛЗИ ОТ РИГАНА

Каква е уникалната антибактериална сила на маслото от риган?

 Маслото от риган се отличава сред другите антибактериални етерични масла. Проучване от 2012 г. в Полша установява, че O. vulgare показва изключително висока активност. Особено carvacrol се откроява със своята антибактериална ефикасност. В света, където резистентността към антибиотици нараства, натуралните алтернативи като ригановото масло са от съществено значение.

Може ли маслото от риган да действа антивирусно?

Да, основният компонент на ригановото масло, карвакрол, се счита за мощен антивирусен агент. Той помага на имунната система да се бори с вирусите, като ги „задушава“. Това е особено важно за борбата с често срещани вирусни заболявания като грипа и настинките.

Как ригановото масло може да се използва като репелент?

 

Етеричното масло от риган е богато на тимол и карвакрол, което го прави ефективен натурален репелент срещу комари. Можете да комбинирате риган с други масла като лимонена трева и карамфил за още по-добър ефект.

Помага ли ригановото масло при миризливи крака?

Да, благодарение на своите противогъбични свойства, ригановото масло е идеално за борба с неприятните гъбични инфекции на краката. Разредете го с базово масло и добавете в топла вана за крака.

Каква е антиоксидантната роля на ригановото масло?

Ригановото масло се изследва за потенциалните му ползи в борбата с рака, особено след химиотерапия. Проучвания от 2013 г. показват, че карвакрол може да има защитни и възстановителни ефекти на неврологично ниво.

Риганът е не само вкусна подправка, но и мощен съюзник в ежедневната грижа за здравето. eTERIKO предлага висококачествено етерично масло от риган, което може да стане част от вашата рутина за здраве и благополучие. Поръчайте сега и се възползвайте от бързата доставка с фиксирана цена или безплатна за поръчки над 150 лева до офис на Еконт. eTERIKO е вашето решение за качествени и автентични продукти, съхранявани при идеални условия, гарантиращи тяхната чистота и ефикасност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *