ТОП 5 ПОЛЗИ ОТ РИГАНА

ТОП 5 ПОЛЗИ ОТ РИГАНА

Може много да се каже за антибиотичните ефекти на маслото от риган, но има нещо повече от това. За разлика от фармацевтичните антибиотици, които са по същество с едно единствено действое, ригановото масло носи със себе си толкова много други ползи. Това е наистина най-естественият аналог на стандартните антибиотици.

Ето защо риганът е в моят списък с 10-те най-добри етерични масла за лечение и е съставка в блендовете против инфекции.

Няма някаква загадка или тайна. Това масло, идва от един и същ риган, който вероятно имате в билковата си градина в кухнята, или в бурканчето с подправки.

Кой да предположи, че риганът от любимите ни рецепти е толкова мощно етерично масло?

Риганът произхожда от Средиземно море. Неговата популярност започва в Гърция и Рим, след това се разпространява в Европа и в крайна сметка в останалия западен свят. Етеричното масло се дестилира от листата и цветът на растението, подобно на частите, използвани за кулинарни цели.

Етеричното масло от риган е богато на химични компоненти карвакрол и тимол, които се споделят и с етеричното масло от мащерка, друго мое любимо. Това трябва да ви даде представа за най-добрите приложения на риганът, ако сте запознати с мащерката.

Използвайте етерично масло от риган и неговата антимикробна сила, която ще разгледаме по-внимателно в края на статията. Не забравяйте, че това е силно масло, което често причинява сенсибилизация, ако се използва в чист вид (неразреден или без базово масло). Уверете се, че го разреждате добре при локална или вътрешна употреба.

ТОП 5 ПОЛЗИ ОТ РИГАНЪТ

  1. АНТИБАКТЕРИАЛНА

От широката гама антибактериални етерични масла, с които разполагаме, маслото от риган се откроява сред другите. Проучване проведено през 2012 г. в Полша на група етерични масла, „Най-голямата и най-широка активност е показана от маслото O. vulgare. Carvacrol има най-висока антибактериална активност сред изпитваните компоненти. „

С повишаването на резистентността към антибиотици, наличието на природни алтернативи е по-важно от всякога. Използвайте маслото от риган при първи симптоми.

Приложение: Дифузия, при готвене и разредено за локално нанасяне или в капсула с малко зехтин, може да подкрепи тялото ни при необходимост.

  1. АНТИВИРУСНО

Помислете за обикновените противогрипни лекарства и тези за настинка. Те обещават по-кратка продължителност или намалени симптоми, но те няма да ви излекуват. Силната антивирусна терапия действа като блокира вирусните клетки, което забавя разпространението и позволява на тялото да се пребори, без да бъде претоварено.

Той *задушава* вируса, така че имунната система може да го разбие!

Основният компонент на етеричното масло от риган, карвакрол, се откроява и като мощен антивирусен препарат. С толкова много вирусни заболявания, циркулиращи – да, включително грип и обикновена настинка – наличието на антивирусно средство в под ръка може да помогне на семейството ви.

Приложение: Използвайте етерично масло от риган и етерично масло от мащерка заедно за повишаване на антивирусната и антибактериална активност в спрейове за почистване за ръце.

  1. РЕПЕЛЕНТ

Като източник на тимол и карвакрол, етеричното масло от риган е ефективно допълнение към спрейовете против комари. Може да комбинирате риган, лимонена трева, карамфил и дори иланг-иланг. За по-мързеливите ДоТЕРРА имат готов бленд против насекоми.

  1. ПРОТИВ МИРИЗЛИВИ КРАКА

Силно противогъбично средство!

Забравете за неприятните гъбични инфекции с етеричното масло от риган.

Начин на употреба: Смесете с базово масло и го използвайте в топла вана за крака, за да се насладите на противогъбичните ползи на етеричното масло от риган.

  1. АНТИОКСИДАНТ

И накрая, като силен антиоксидант, риган влиза в проучванията за нов и за съжаление много необходим вид изцеление: свързано с рак. През 2013 г. изследователите оцениха начините, по които етеричното масло от риган може да помогне за смекчаване на щетите, причинени от химиотерапия.

Cavracol и нарът, показа неврологично защитни и възстановителни ефекти след приемането на химиотерапия.

ИЗВЛИЧАНЕ НА МАКСИМАЛНИ ПОЛЗИ

При избора на етерични масла за блендове, колкото повече практикувате, толкова повече ще знаете. Колко от нас използват лавандулата за сън, или цитруси за енергия, или мента за главоболие?

Помислете за локално приложение, дифузия и употреба в кухнята. Всеки един от основните методи на използване, всички работещи заедно за справяне с бактерии, вирусите и гъбичките, които биха ни разболели. Риган е мощно етерично масло, което има силни лечебни свойства!

Можете да го закупите ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *