DigestZen TerraZyme ® Храносмилателен ензимен комплекс е патентована смес от активни ензими за пълноценно хранене и поддържащи кофактори, които често са в недостиг при варени, преработени и пълни с консерванти храни. Мощната комбинация от храносмилателни ензими, намиращи се в Тера Займ храносмилателните ензими, поддържа постоянното производство на ензими, критични за здравословните биохимични функции, включително здравословното храносмилане на хранителните вещества и клетъчния метаболизъм на хранителните вещества за да се превърнат веществата в енергията. DigestZen TerraZyme включва разнообразие от пълноценни ензими, които помагат при храносмилането на протеини, мазнини, сложни въглехидрати, захари и фибри.
Основни предимства
- Поддържа здравословно храносмилане и метаболизъм при дефицит на ензими, когато ядем преработени храни
- Поддържа превръщането на хранителните вещества в клетъчна енергия
- Повишава стомашно-чревния комфорт и поносимостта към храна
- Поддържа здравословното производство на метаболитни ензими
- Патентована смес от 10 активни ензими от пълноценна храна
- Съдържа ДоТЕРРА бленд от мента, джинджифил и кимион
- Растителни капсули без натриев лаурил сулфат
Oписание
Ензимите са специализирани протеини, които функционират като катализатори в почти всички клетъчни функции и химични реакции в цялото тяло. Ензимите играят критична роля за растежа, заздравяването и размножаването. Те са необходими за дишане, мислене, имунна функция, регулация на хормоните, детоксикация и хиляди други биохимични функции. Ензимите също са необходими за усвояването на хранителни вещества и превръщането на хранителните вещества в клетъчна енергия.
Ензимите могат да се произвеждат от тялото или да се набавят от външни източници. Ендогенните ензими се произвеждат в тялото и могат да бъдат класифицирани като метаболитни и храносмилателни ензими. Метаболитните ензими са активни в кръвта, тъканите и органите. Храносмилателните ензими се произвеждат в устата, стомаха, панкреаса и тънките черва. Черният дроб произвежда жлъчни соли билирубин, жлъчни киселини и фосфолипиди, които подпомагат храносмилането. Всички заедно помагат на тялото да преобразува храната в използваеми хранителни вещества. Екзогенните ензими са ензими с произход извън тялото и се класифицират като хранителни ензими. Хранителните ензими се намират в сурови, непреработени храни и помагат за разграждането на хранителните вещества по време на храносмилането.
Способността на организма постоянно да произвежда метаболитни и храносмилателни ензими е ограничена от наличността на суровините и производствения капацитет. Ако нашите диети не включват достатъчно хранителни ензими, които да разграждат храната, която ядем, ендогенните ензимни ресурси на нашето тяло трябва да бъдат насочени към производството на храносмилателни ензими, за да се ускори превръщането на храната в биологично достъпни хранителни вещества. Производственият капацитет, насочен към производството на храносмилателни ензими, не е наличен капацитет за производството на важни метаболитни ензими.
Постоянната нужда на организма да произвежда храносмилателни ензими може да доведе до понижени нива на метаболитни ензими, които са критични за оптималното здраве и функцията на клетките. Един пример за важен метаболитен ензим е супероксид дисмутаза (SOD), който защитава клетките от молекули на свободните радикали. Метаболитните ензими също са необходими за производството на енергия, растежа и възстановяването на тъканите и управлението на токсични отпадни продукти. Когато ядем храни, богати на хранителни ензими, телата ни могат да използват по-малко ресурси за производството на храносмилателни ензими и имат по-голям капацитет за създаване на оптимални нива на метаболитни ензими.
Отзиви
Все още няма отзиви.