Frankincense 15 мл. Тамян

198,60 лв.
Промо
 • Марка: DoTERRA
 • Кат. номер: 88
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Frankincense  Boswellia carterii, sacra, papyrifera и frereana - Тамян

 

 

 

 

Етерично масло от тамян е известен като "Кралят на маслата" и е един от най-популярните природни средства днес. Древно лекарсвто срещу съвременните неразположения и здравословни проблеми. Неговите ароматни ползи също не са за пренебрегване. Тамянът е незаменим, когато целим ароматна релаксация.

 

Основни предимства

 

 • Вътрешно за поддържане на здрава клетъчна функция 
 • Може да осигури успокояващо ароматно изживяване
 • Помага за намаляване появата на несъвършенства по кожата, когато се прилага локално
 • Поддържа здрава функция на имунната и нервната система, когато се приема вътрешно

 

Ароматно описание

 

Топъл, пикантен, чист
 

Метод на събиране

 

Парна дестилация
 

Растителна част

 

Смола от Boswellia carterii, sacra, papyrifera и frereana
 

Основни съставки

 

α-пинен, лимонен, α-thujene
 

Описание 

 

Известен като едно от най-ценените етерични масла, Тамянът има изключителни ползи за здравето.  В допълнение към известността си в Новия завет, вавилонците и асирийците изгаряли тамян на религиозни церемонии, а древните египтяни използвали смола от тамян за почти всичко от парфюм до мехлем за успокояване на кожата. Тази хилядолетна слава стига и до нашето съвремие. Успокояващите и разкрасяващи свойства се използват за подмладяване на кожата и спомагат за намаляване на появата на несъвършенства, когато се прилага локално. Като крал на маслата, Frankincense поддържа здрави клетъчни, имунни, нервни и храносмилателни функции, когато се използва вътрешно. 

Тамян, както и всички растения и техните етерични масла, носи много различни молекули с различни приложения. Някои се открояват като видни в определени вещества, какъвто е случаят с босвелиевата киселинина в тамяна.
Лечебните ползи от тамянена са и при превенцията на заболяванията, има противовъзпалителни свойства, и е способен да модифицира имунната система. По-добрата имунна система се дължи и на контролът върху възпаленията.
Ето защо това е най-силната естествена добавка за болка и премахване на възпаления.
"Бета-елемен е съединение, намерено в растения като целина, мента, и в много други, използвани в традиционната медицина. Въпреки че чистата форма не се използва като хранителна добавка, някои раково болни пациенти, използват билки с високо съдъежание на бета-елементен за лечение. Бета-елементът доказано, предотвратява растежа на раковите клетки в лабораторни тестове.
Някои дори подсказват , че количеството β-елемен, което се намира в тамянът и смирната, може много добре да обясни защо толкова много хора твърдят, че и двете масла са били от основно значение за тях при борбата с ракът.
 

 

Употреби

 

 • Втрийте тамян в дланите си след дълъг ден в градината.
 • Прилагайте локално, за да помогнете за намаляване на появата на несъвършенства по кожата.
 • Масаж на стъпалата на краката.
 • Вземете една до две капки в зеленчукова капсула или просто капнете капка под езика си, за да поддържате здравата клетъчна функция. 
 • Инхалер за Енергия и Фокус - рецептата можете да намерите ТУК.
 • Бленд за намаляване на стреса и повдигане на настроението – рецептата можете да намерите ТУК.
 • Бленд - Стоп на болката – рецептата можете да видите ТУК.

 • Бленд  „Чао на хемороидите“ – Рецептата, ожете да намерите ТУК.

 

Указания за употреба

 

Дифузия: Използвайте три до четири капки в дифузер по ваш избор.
Вътрешна употреба: Разредете една капка в 120 мл течност или капнете във Веджи капсула.
Локална употреба: Нанесете една до две капки на желаната зона. Разрежда се с базово масло, за да се сведе до минимум всякаква чувствителност на кожата.

 

Предупреждения

 

Възможна чувствителност на кожата. Дръжте далеч от деца. Ако сте бременна, кърмите или сте под лекарска помощ, консултирайте се с вашия лекар. Избягвайте контакт с очите, вътрешните уши и чувствителните зони.

 

БЕЗОПАСНОСТ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

Нека бъдем внимателни и отговорни към здравето си! Винаги се допитвайте до вашия лекар или медицинско лице щом се отнася за вашето здраве, особено ако сте бременна, кърмите или имате други сериозни заболявания!

 

Запиши се за бюлетина

Научавай пръв за промоциите в магазина.

Можете да се отпишете по всяко време. За повече инфромация вижте нашата политика за поверителност.

.