FLAVON RUBY ФЛАВОН РУБИ 180 гр.

Защо Рубинът на флавон? RUBY BY FLAVON подкрепя кръвносно-съдовата и дихателни системи?

За да отговорим на този въпрос, първо да разгледаме стуктурата на кръвта!

Определението за кръв е течност, която се движи през съдовете на кръвоносната система. При хората тя се състои от плазма (течната част от кръвта), кръвни клетки, като червените кръвни клетки (еритроцити), белите кръвни клетки (левкоцити) и клетъчни фрагменти, наречени кръвни плочици (тромбоцити).

  • Плазмата е основният компонент на кръвта, състои се предимно от вода, в която има белтъци, йони, хранителни вещества и отпадни продукти.
  • Червените кръвни клетки са отговорни за преноса на кислород и въглероден диоксид в тялото.

 

  • Тромбоцитите отговарят за съсирването на кръвта.

 

  • Белите кръвни клетки са част от имунната система и участват в имунният отговор.

 

Хемоглобинът е комплексен протеин (съдържащ желязо), който е най-важната съставна част на червените клетки от кръвта, наречени червени клетки или еритроцити.

Той се намира в тези малки "топченца", наречени червени кръвни телца, което улеснява потока на кръвта.

Здравите червени кръвни клетки са едни резервоари, в които хемоглобина е опакован, който от своя страна спосбства кръвта да тече по-добре. Не качествени и здрави червени кръвни клетки означават плътни без място да пренасят хемоглобин и от там липса на добро кръвообръщние

 

Когато пък кръвта се отдалечава от сърцето, тя е бедна на кислород. Бедната на кислород кръв преминава през белите дробове и се обогатява с кислород. Ето как двете системи са свързани-кръвносно-съдова и дихателна!!!

Проверих – за да отиде едно червено кръвно телце от едно място в кръвоносната система, да я обиколи и да се върне, са нужни около 20 секунди.

 

Полза от включването на АРОНИЯ към нашето хранене, е че подобрява нивата на холестерола, като помага на организма да произвежда „добър” холестерол.Приемът на арония спомага за предотвратяване на кръвоизливи, укрепването на съединителната тъкан, нормализирането на кръвното налягане, синтеза на полезен холестерол HDL.

 

НАРЪТ поддържа сърдечното здраве. Редовното приемане на плода или сока от него може да поддържа доброто кръвообръщение. Това му свойство намалява риска от инфаркт и инсулт.

ПЕКТИМЪТ, който се съдържа във вишните, подпомага изхвърлянето на токсините от организма, понижава нивата на холестерола в кръвта.

 

ЧЕРНИЯ КАСИС предотвратява и натрупването на плаки по съдовете, намалявайки лошия холестерол

 

Не случайно Руби е рубинено червен и е насочен основно към подобряване качеството на кръвта!!!!

Ruby by Flavon е достоен за емблематичното качество на Flavon, тъй като съставките му не само съдържат уникални активни вещества, но са богати на полифеноли и флавоноиди.

 

 

Черна арония (арония)

Касис

Нар

Вишна

Череша

Морски зърнастец

Средни хранителни стойности Стойности на 100 g продукт Стойности на 1 мерителна лъжица (6 g) продукт
Енергия 1083 kJ / 259 kcal 65 kJ / 16 kcal
Дебел <0,5 g <0,5 g
Наситени мастни киселини <0,1 g <0,1 g
Въглехидрати 62 гр 3,7 g
Захари 60 g 3,6 g
Протеин 1,4 g <0,5 g
Сол <0,1 g <0,1 g
Витамин Ц 1039 mg 62 mg / NRV * 78%
Общо полифеноли 3297 mg 198 mg
Флавоноиди 729 mg 44 mg
* NRV = хранителна референтна стойност за препоръчителен дневен прием на възрастни