MetaPWR Advantage

MetaPWR Advantage дотера

Какво е MetaPWR Advantage?

Повечето хора смятат, че стареенето оказва влияние върху метаболизма, и това отчасти е вярно, но и метаболизмът оказва
влияние върху здравословното стареене. Системата MetaPWR, особено MetaPWR Advantage, се справя с връзката между
метаболизма и стареенето чрез NAD+, NADH и колаген.

Какво са NAD+ и NMN?

Никотинамид мононуклеотид, или NMN, е жизненоважен прекурсор в биосинтеза на никотинамид аденин динуклеотид, или NAD+, който е коензим, намиращ се във всяка клетка на тялото.
Въпреки че NAD+ изпълнява голям брой функции, най-важните са метаболитните процеси и митохондриалната функция. NAD+ преобразува храната в енергия и предлага защита на Вашите клетъчни фабрики за енергия. Без достатъчно нива на NAD+ клетките не могат да генерират енергия, за да оцеляват и да изпълняват функциите си. Когато достигнете 50-годишна възраст, нивата на NAD+ обикновено са наполовина на тези на 20-годишна възраст, което допринася за здравословни проблеми като
трудно управление на теглото и намалени енергийни нива.
Предклиничните проучвания показват, че допълнителното подпомагане с NMN може да увеличи NAD+, което да доведе до по-младежко функциониране на клетките и системите в тялото, но са необходими повече клинични изследвания, които да го потвърдят. MetaPWR Advantage е формулиран с мая на прах, съдържаща NMN, с цел да помогне естественото повишаване на нивата на NAD+ и NADH във Вашия организъм.

Какво е колаген?

Колагенът придава на Вашата кожа еластичност и стегнатост и поддържа мускулите и съединителната тъкан без мазнини. Тялото Ви произвежда колаген по естествен път, но с годините производството му намалява. Приемът на добавки може да увеличи колагена в организма, но не всички типове колаген работят еднакво добре. Повечето нутрицевтични продукти с колаген съдържат само един или два типа колагенови пептиди (обикновено типовете, които са най-свързани с красотата, еластичността и бръчките по кожата).
Наред с тези популярни типове колаген, MetaPWR Advantage включва девет уникални типа колагенови пептиди. Колагенът е най- често срещаният протеин в тялото и със своите 28 различни типа той изпълнява важни роли. С MetaPWR Advantage ние наблягаме на неговата цялостна роля в тялото.

Деветте типа колаген в MetaPWR Advantage:

· Колаген тип I е свързан с красотата на кожата.
· Колаген тип II е свързан със защитата на костите и е основният компонент на хрущяла.
· Колаген тип IV е основният протеин на базалната мембрана, свързващ дермата и епидермиса и образуващ мрежеста структура, която прави базалната мембрана гъвкава.
· Колаген тип V е свързан с правилното подреждане на колагеновите влакна, стабилизиращи структурите на колаген тип I и тип II.
· Колаген тип VI поддържа механичната функция в клетката, подпомагайки както мускулната функция, така и целостта на клетъчната мембрана. Освен това този тип колаген инхибира оксидативното увреждане и апоптозата.
· Колаген тип IX е важен компонент на хрущяла и се разпределя главно в хрущялните клетки на растежните плочки, ставите и междупрешленните дискове.
· Колаген тип XXV инхибира фибрилацията на бета амилоидния пептид.
· Протеинът Col1a2 е колагенов фибрилин.
· Вакуолният протеин за сортиране 37A участва в клетъчния растеж и диференциация.

Всеки тип колаген играе роля в подобряването на плътността, еластичността и хидратацията на кожата, укрепването на кръвоносните съдове, подпомагането на съединителната тъкан и подобряването на цялостната жизненост.*
Когато смесите MetaPWR Advantage, който е хидролизиран прах, с хладка вода или вода със стайна температура, Вие го приемате като течност, което означава, че тялото Ви може лесно да абсорбира стабилните, неразградени хранителни вещества. При повечето предварително опаковани течни колагени се използва процес на пастьоризация с цел стерилизиране на системата за доставяне на водна основа, което премахва вредните бактерии, но също така унищожава полезни активни съставки като витамини, флавоноиди и полифеноли. Въпреки този процес течният колаген в действителност е по-нестабилен при съхранение от продуктите на прах, като MetaPWR Advantage. За него е необходимо и транспортиране на тежка вода от и до различни части на света, което увеличава въглеродните емисии. При смесването на праха MetaPWR Advantage с вода Вие отново се възползвате от абсорбцията на течен продукт, но без загубата на стойност, която се получава при пастьоризацията (и без захарта, която обикновено се съдържа в
предварително опакованите сокове!)

Освен това нашият колаген се добива от устойчиво уловени студеноводни морски риби и е хидролизиран (предварително усвоен) от ендо- и екзонуклеазни ензими, известни като протеази. Тези ензими създават малки трипептидни фрагменти от три аминокиселинни последователности за оптимално усвояване. Други колагени на пазара, без значение дали от сухоземни животни или от морски източници, обикновено съдържат 15 – 35% трипептиди. Колагенът MetaPWR Advantage съдържа повече от 70%
трипептидни фрагменти за най-добро усвояване (в някои случаи до 12 пъти по-усвоими).

Други съставки в MetaPWR Advantage

MetaPWR Advantage също така съдържа ресвератрол, екстракт от розова перла, серамиди от ориз, екстракт от червен портокал, облепиха, биотин, хиалуронова киселина и липозомен витамин С.
Според предварителните проучвания екстрактът от червен портокал и облепиха са полифенолни антиоксиданти, но са необходими още клинични изследвания, които да го потвърдят. Антиоксидантите се борят със свободните радикали и предотвратяват оксидативното увреждане и стрес на Вашите клетки.
Като основен компонент на извънклетъчната матрица, хиалуроновата киселина поддържа целостта и здравето на Вашата кожа.
Нейната уникална способност да абсорбира и задържа вода спомага за предотвратяване на сухата или увредена кожа.
Липозомният витамин С не само насърчава фибробластите във Вашето тяло да синтезират нов колаген, но също така стабилизира колагеновите фибрили чрез хидроксилиране.

Как да използвате MetaPWR Advantage

MetaPWR Advantage е чудесен прах от портокал и лимон, който можете да смесите със 150 – 240 ml студена вода или вода със стайна температура, но не гореща. Разбъркайте енергично в шейкър или смесете в смути, като го изпиете веднага.
Приемайте MetaPWR Advantage поне веднъж на ден за най-добри резултати. Можете да приемате MetaPWR Advantage по всяко време на деня, но при повечето хора действа най-добре сутрин. Не е необходимо да приемате MetaPWR Advantage с храна.
Удължете продължителността на здравето си, подкрепете метаболитното си здраве и се насладете на много други вътрешни и външни ползи.

Има ли опции за колаген на растителна основа или веган?

dōTERRA се опитва да предоставя опции за хранителни добавки на растителна основа, когато това е възможно, и хората, които не желаят да консумират риба или продукти на морска основа поради диетични ограничения или лични предпочитания, може би се чудят дали ще бъде наличен MetaPWR Advantage на растителна основа. Колагенът се  синтезира от животни, така че се предоставя изключително от тях. Може да видите продукти, продавани като веган колаген. Ако се вгледате
внимателно обаче, ще видите, че те обикновено са сбор от веган аминокиселини, а не действителни колагенови трипептиди.
Но не забравяйте, че колагенът е нещо, което Вашето тяло произвежда по естествен път! MetaPWR Advantage е предназначен да допълва колагена, който Вашето тяло не произвежда толкова обилно, колкото в по-ранни години. Помислете за допълнителния колаген в MetaPWR Advantage, който помага за заместването на колагена във Вашето тяло.

dōTERRA се стреми да предостави варианти за хранителни добавки на растителна основа, когато е възможно, но хората, които не желаят да консумират риба или продукти на морска основа поради диетични ограничения или лични предпочитания, може да се чудят дали ще бъде налична растителна версия на MetaPWR Advantage. Колагенът се синтезира от животни, така че се добива изключително от тях. Може да срещнете продукти, предлагани на пазара като веган колаген, но при по-внимателна проверка ще откриете, че те обикновено се състоят от вегански аминокиселини, а не от действителни колагенови пептиди. Не забравяйте обаче, че колагенът е нещо, което тялото ви произвежда естествено! MetaPWR Advantage е предназначен да допълва колагена, който тялото ви не произвежда толкова изобилно, колкото в предишни години. Помислете за допълнителния колаген в MetaPWR Advantage, който помага за попълването на колаген в тялото ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *