Peppermint 15 мл. Мента

54,00 лв.
  • Марка: DoTERRA
  • Кат. номер: 104
- +
добави в количката
Моля, изберете:

 

 

 

 

 

Високото съдържание на ментол в маслото от Peppermint на Дотерра го отличава от останалите по отношение на качеството - което го прави един от най-продаваните фаворити сред етеричните масла doTERRA.

 

Основни предимства

 

  • При поглъщане допринася за здравословна дихателна функция и ясно дишане 
  • Укрепва храносмилателното здраве, когато се приема вътрешно 
  • Отблъсква буболечките по естествен начин

 

Ароматно описание

 

Мента, свежа, тревиста

 

Метод на събиране

 

Парна дестилация

 

Растителна част

 

Цяло растение

 

Основни съставки

 

Ментол, ментон, евкалиптол

 

Описание 

 

Ментовото растение е хибрид на водна и сладка мента и е описано за първи път от Карл Линей през 1753 г. Високото съдържание на ментол - подобно на това в етеричното масло на DoTERRA Peppermint - отличава най-качественото масло от мента от останалите продукти. Често използвано в пасти за зъби и дъвки за хигиена на устната кухина, маслото от мента също помага за облекчаване на нередовно стомашно разстройство и насърчава здравословната дихателна функция, когато се приема вътрешно. Маслото от мента продължава да бъде един от най-продаваните фаворити сред етеричните масла на doTERRA. 

 

Употреби

 

  • Използвайте капка масло от мента с лимоново масло във вода за здравословно, освежаващо изплакване на устата.
  • Вземете една до две капки етерично масло от мента в капсула Veggie, за да облекчите случайните стомашни неразположения. 
  • Добавете капка към любимата си рецепта за Смути за освежаващ вкус. 
  • Поставете една капка етерично масло от Peppermint в дланта с една капка масло от див портокал и една капка масло от Frankincense и вдишайте за да получите желаният прилив на енергия и мисловна яснота, когато тонусът ви падне в средата на работният ден.

 

Указания за употреба

 

Дифузия: Използвайте три до четири капки в дифузера по ваш избор.
Вътрешна употреба: Разредете една капка в 120 мл. течност.
Локална употреба: Нанесете една до две капки на желаната зона. Разрежда се с базово масло, за да се сведе до минимум всяка чувствителност на кожата. Вижте допълнителни предпазни мерки по-долу.

 

Предупреждения

 

Възможна чувствителност на кожата. Дръжте далеч от деца. Ако сте бременна, кърмите или сте под лекарска помощ, консултирайте се с вашия лекар. Избягвайте контакт с очите, вътрешните уши и чувствителните зони.

 

БЕЗОПАСНОСТ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

Нека бъдем внимателни и отговорни към здравето си! Винаги се допитвайте до вашия лекар или медицинско лице щом се отнася за вашето здраве, особено ако сте бременна, кърмите или имате други сериозни заболявания!

 

Характеристики
мл.
15 мл.
ОСНОВНИ ПОЛЗИ
Дихателна система, Подправка за храна, За здрава кожа, Устна хигиена, Антидепресант, Храносмилателна система, Противовъзпалително, Аналгетик