Kumquat - Кункуат 5 мл.

30,00 лв.
  • Марка: DoTERRA
  • Кат. номер: 232
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Дървото на японците Fortunella дава малък плод, който наподобява конвенционалния портокал, но е с размерите на голяма маслина. Въпреки че етеричното масло, студено пресовано от кората на плодовете му, е съставено предимно от цикличен монотерпенов лимонен, както сочат изследванията, Kumquat е доста отличителен сред цитрусовите масла.


В зависимост от условията на прибиране на реколтата, етеричното масло на Kumquat е от 70% до 95% лимонен, но от останалите 105 известни съставни части, 46 не са открити в никое друго етерично масло.1 Така че, докато Kumquat предлага същото почистване на повърхността и ползи за повишаване на настроението на неговите колеги, съдържащи лимонен, много от неговите свойства са изцяло негови. Едно проучване показа, че наред с осигуряването на приятен цитрусов вкус, както много други цитрусови плодове, маслото от кумкват може да предложи усилване на антиоксиданти, когато се приема вътрешно.2 С ниски нива на монотерпен мирцен, Kumquat може да има успокояващ ефект при вдишване.3 С мощен почистващи свойства, Kumquat може да има приложения в здравето на кожата и косата, заедно с това, че е чудесен за използване на кухненските ви плотове.4,5 Тези добавени ползи за кожата може да се дължат на ниските нива на алфа-Пине, който се намира в по-високи концентрации в етеричните масла известен с това, че поддържа здравето на кожата, като Frankincense и Helichrysum.6


Независимо дали се използва ароматно, локално или вътрешно, Kumquat предлага много от предимствата, свързани с цитрусовите етерични масла, но с обрат. Със своя широк спектър от приложения, етеричното масло doTERRA® CPTG® Kumquat е идеалният подарък за всяка майка.
 

БЕЗОПАСНОСТ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

Нека бъдем внимателни и отговорни към здравето си! Винаги се допитвайте до вашия лекар или медицинско лице щом се отнася за вашето здраве, особено ако сте бременна, кърмите или имате други сериозни заболявания!

Характеристики
мл.
5 мл.