Copaiba 15 мл. Копайба

99,00 лв.
 • Марка: DoTERRA
 • Кат. номер: 192
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Копайба - Copaifera

 

 

Копайбовото масло, подобно на череният пипер, може да помогне за успокояване на тревожните чувства и, когато се приема вътрешно, поддържа здрава имунна и сърдечно-съдова система. 

 

Основни предимства

 

 • Подпомага здравето на сърдечно-съдовата, имунната и храносмилателната системи при поглъщане 
 • Мощни антиоксидантни ползи, когато се приемат вътрешно 
 • Вътрешната употреба помага за успокояване и поддържане на нервната система 
 • Допринася за бистра, гладка кожа и намалява появата на петна

 

Ароматно описание

 

Пикантен, дървесен

 

Метод на събиране

 

Парна дестилация

 

Растителна част

 

Смола от Copaifera reticulata, officinalis, coriacea и langsdorffii

 

Описание 

 

Етеричното масло от копайба се получава от смолата на дървото копайба, което може да достигне над 100 фута и може да се намери в тропическа Южна Америка. Copaiba се използва широко в козметични продукти, включително сапуни, кремове, лосиони и парфюми. От 16-ти век етеричното масло от копаиба се използва в традиционните здравни практики от местните жители на Северна и Североизточна Бразилия. Подобно на етеричното масло от черен пипер, Copaiba може да помогне за успокояване на тревожните чувства и може да се прилага върху кожата, за да се постигне бистър, гладък тен. Прието вътрешно, етеричното масло от Copaiba подпомага за здравето на сърдечно-съдовата, имунната, храносмилателната и нервната система. Освен това помага за поддържане на здравословен възпалителен отговор. 

Маслото от копайба съдържа най-високите нива на β-кариофилен (BCP) сред известните в момента етерични масла. Нередовен канабиноид и сесквитерпен, BCP е мощна съставка в етеричното масло от копаиба. BCP селективно се свързва с рецепторите на CB2 в ендоканабиноидната система (ECS) - сигнална и регулираща система, състояща се от ензими, рецепторни места в цялото тяло и ендоканабиноиди, произвеждани от тялото. С канабиноидните рецептори, намиращи се широко в тялото и всички основни органи, ECS действа като основен регулатор на човешкото здраве. CB2 рецепторите в тази система са от особено значение, тъй като те се намират най-вече в имунната система. Когато Copaiba се консумира, BCP се свързва с тези рецептори, за да подпомогне здравословните имунни и възпалителни реакции.  Освен това влияе на множество сигнални пътища за насърчаване на здрав черен дроб, храносмилане и бъбреци. 

 

Употреби

 

 • Добавете една до две капки към вода, сок или чай, за да поддържате здравето на сърдечно-съдовата, имунната, храносмилателната, нервната и дихателната система. 
 • Осигурява антиоксидантна подкрепа при поглъщане. 
 • Вземете вътрешно, за да успокоите нервната система. 
 • Нанесете локално комбинирано с базово масло или овлажнител за лице, за да поддържате кожата чиста и да намалите появата на петна.
 • Намажете с две капки масло от копайба и една капка масло от мента, за да освежите дъха и да насърчите чистотата на устната кухина.
 • Нанесете две до три капки, а след това намажете с Deep Blue Rub, за да успокоите възпалените, уморени мускули след усилена физическа активност.
 • Смесете равни количества Копайбово масло и Фракционирано кокосово масло и нанесете за възстановяване на стресирана кожа.
 • Добавете една капка Copaiba към ежедневното си приложение HD Clear® Facial Lotion, за да подобрите външния вид на кожата.
 • Поставете една до две капки Копайба под езика, за да насърчите общото чувство за благополучие по време на периоди на стрес или нервност.
 • Дифузирайте по три капки от Copaiba и дишайте, за да поддържате здравата дихателна функция.
 • Дифузирайте по две капки от всяко Copaiba, Vetiver, Lavander и Wild Orange за насърчаване на спокоен сън през нощта.
 • Дифузирайте две капки Copaiba с четири капки Serenity за насърчаване на спокойна и релаксираща среда.

 

Указания за употреба 

 

Дифузия: Използвайте три до четири капки в дифузер по ваш избор.
Вътрешна употреба: Разредете една капка в 120 мл. течност или използвайте веджи капсула.
Локална употреба: Нанесете една до две капки на желаната зона. Разредете с фракционирано кокосово масло на Дотерра, за да сведете до минимум всяка чувствителност на кожата.

 

Нека бъдем внимателни и отговорни към здравето си! Винаги се допитвайте до вашия лекар или медицинско лице щом се отнася за вашето здраве, особено ако сте бременна, кърмите или имате други сериозни заболявания!

 

 
 
Характеристики
мл.
15 мл.
ОСНОВНИ ПОЛЗИ
За здрава кожа, За релаксация, Антиоксидант, Антибактериално, Противогъбично, Противовъзпалително, Аналгетик