Cardamom 5 мл. Кардамом

78,00 лв.
  • Марка: DoTERRA
  • Кат. номер: 184
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Кардамом - Elettaria cardamomum

Чрез инициативата на ДоТЕРРА за съвместен добив в Гватемала, doTERRA извлича висококачествени семена от кардамон, които се дестилират в етерично масло от Кардамон, което може да помогне за стомашно-чревно и дихателно здраве при поглъщане. 

 

Основни предимства

  • Може да помогне за поддържане на цялостното стомашно-чревно здраве при поглъщане 
  • Насърчава ясното дишане и здравето на дихателните пътища, когато се използва вътрешно 
  • Ароматна подправка за готвене и печене

Ароматно описание

Пикантен, плодов, топъл, балсамов

Метод на събиране

Парна дестилация

Растителна част

семена

Основни съставки

Терпинил ацетат, 1,8-цинеол

Описание 

Близък роднина на джинджифила, Кардамон е известен като скъпа подправка за готвене и за това, че е полезен за храносмилателната система по различни начини. Кардамонът обикновено се използва вътрешно, за да помогне за успокояване на дискомфорт в стомаха. Неговият отчетлив аромат може да насърчи положителното  настроение. Взет вътрешно, кардамон също има дълбок ефект върху дихателната система поради високото си съдържание на 1,8-цинеол, което насърчава ясното дишане и здравето на дихателните органи.  Роден в Югоизточна Азия, Кардамон се добавя към традиционните индийски сладкиши и чайове заради своя хладен, ментов вкус и аромат.

doTERRA Етерично масло от Кардамон се извлича от семена на Кардамон, отглеждани в Гватемала, като се използват строгите стандарти за тестване CPTG ®. Чрез споразумение за сътрудничество и отговорен добив ДоТЕРРА успявам да окаже значително влияние върху живота на местните партньори, като гарантира, че тези селскостопански общности се радват на по-добър поминък. 

Употреби

  • Използвайте вътрешно като част от ежедневния здравословен режим за поддържане на здравословна стомашно-чревна функция. 
  • Добавете към хляб, коктейли, меса и салати, за да подобрите вкуса на храната и да подпомогнете храносмилането. 
  • Дифузирайте или вдишайте за да добиете усещане за умствена яснота.

Начин на употреба

Дифузия: Използвайте три до четири капки в дифузер по ваш избор.
Вътрешна употреба: Разредете една капка в 120 мл. течност или използвайте веджи капсула.
Локална употреба: Нанесете една до две капки на желаната зона. Разредете с фракционирано кокосово масло на Дотерра, за да сведете до минимум всяка чувствителност на кожата.

Предупреждения

Възможна чувствителност на кожата. Дръжте далеч от деца. Ако сте бременна, кърмите или сте под лекарска помощ, консултирайте се с вашия лекар. Избягвайте контакт с очите, вътрешността на ушите и чувствителните зони. 

БЕЗОПАСНОСТ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

Нека бъдем внимателни и отговорни към здравето си! Винаги се допитвайте до вашия лекар или медицинско лице щом се отнася за вашето здраве, особено ако сте бременна, кърмите или имате други сериозни заболявания!

 
 
Характеристики
мл.
5 мл.
ОСНОВНИ ПОЛЗИ
Антибактериално, Дихателна система, Афродизиак