Тази позната подправка, използвана в кулинарията и медицината, крие в себе си много повече от просто вкус и аромат.
Етеричното масло от канела се получава чрез парна дестилация на кората на малкото вечнозелено дърво Cinnamomum Zeylanicum. Процесът на събиране на кората и последващата обработка изискват време и усилия, но резултатът е едно уникално масло.
Нашето био масло от канела има силен, разпознаваем, топъл и пикантно-сладък аромат, който наподобява безпогрешно познатия аромат на канелата. То е богато на цинамалдехид, което го прави мощно и изисква разреждане в подходяща база преди нанасяне върху кожата.
Вярва се, че маслото от канела притежава антиоксидантни свойства, което го прави подходящо за грижа за кожа, склонна към преждевременно стареене. Често се използва в арома дифузери или арома лампи, за да пречисти въздуха и да стимулира имунната система, особено през по-студените месеци. В ароматерапията, топлият и интензивен аромат на канелата оживява сетивата и насърчава креативността.
Метод на извличане: Парна дестилация
Използвана суровина: Кора на дървото Cinnamomum Zeylanicum
Ароматен профил: Интензивен, топъл, пикантно-сладък, дървесен
Ароматна нотка: Средна нотка
Добре се смесва с: Лайка, карамфил, тамян, джинджифил, лавандула, мандарина, портокал, пачули, бял бор, роза, розмарин, иланг-иланг
- Изключително богато е на антиоксиданти, като например полифеноли, които защитават тялото от оксидативнита вреда, която причиняват свободните радикали, които от своя страна се асоциират с преждевременното стареене ( включително и на кожата).
- Смята се, че маслото от канела /кора/ стимулира кръвната циркулация. Ето защо, след нанасянето му( предварително разредено в база), се усеща затопляне.
- Широко използвано масло в грижата за косата и кожата поради пречистващите си и стимулиращи свойства.
- Топлият му аромат стимулира концентрацията, както и либидото.
Отзиви
Все още няма отзиви.