Какво стои зад Adaptiv® етерична смес против стрес

Adaptiv 15ml

Науката за етеричните масла зад Adaptiv

КУПИ ОТ ТУК

1. Див портокал – Дивият портокал обикновено се използва в смеси от етерични масла поради уникалния си енергизиращ, но и успокояващ аромат. Клиничните изследвания показват, че поради концентрацията на лимонен , ароматното и локално приложение на дивия портокал помага за създаването на положителна, релаксираща атмосфера.
 

2. Лавандула – Успокояващият и релаксиращ аромат на етеричното масло от лавандула често се смята за основа на съвременната ароматерапия, а през изминалият век бяха намерени значително количество доказателства в подкрепа на това. Независимо дали се прилага локално или ароматно, клиничните изпитвания при хора потвърждават способността на аромата на лавандулата да създава позитивна атмосфера, да намалява тревожността и стресът и да създаде спокойна среда.
 

3. Copaiba – Като етерично масло с най-високата известна концентрация на бета-кариофилен , спектърът от предимства на Copaiba е почти безкраен. Въпреки че е известен предимно с използването си в традиционните уелнес практики и с това, че е чудесна за кожата, когато се прилага локално, богатата концентрация на бета-кариофилен също придава тонизиращ аромат.
 

4. Мента – Доминиращото летливо ароматно съединение в химичния състав на етеричното масло от мента е монотерпеновият кетон, карвон. Наред с предимствата, когато се прилагат локално (по-специално, почистващи свойства), първоначалните клинични изследвания при хора показват, че етеричните масла с високо съдържание на карвон (мента и копър) имат тонизиращ и възбуждащ аромат, който зарежда с енергия.
 

5. Магнолия – Магнолията има една от най-високите концентрации на монотерпенов алкохол, линалоол. Наред с многобройните си ползи, когато се прилагат локално, предклиничните проучвания показват, че етеричните масла, богати на линалоол, насърчават спокойна, релаксираща атмосфера.

6. Розмаринът има уникален химичен състав, включващ значителни концентрации на 1,8-цинеол , камфор и алфа-пинен. Комбинацията от тези три монотерпена създава отчетлив аромат, който първоначалните клинични изследвания предполагат, че може да поддържа чувството за бдителност и фокус, както и намалено чувство на стрес.

7. Neroli- Neroli е уникален с това, че има много от характеристиките на етеричните масла, богати на линалоол и линалилацетат, но тъй като се извлича от цитрусово дърво ( Citrus aurantium ), има и значителни концентрации на лимонен. Няколко клинични изследвания потвърждават способността на етеричното масло от нероли да успокоява, когато се използва ароматно.
 

8. Sweetgum -Liquidambar, по-често наричан „sweetgum“, произвежда смолист сок (течен кехлибар), който може да бъде дестилиран с пара, за да се получи етерично масло с широк спектър от свойства . Полученото вещество е уникална комбинация от летливи ароматни съединения, които не се срещат често в други етерични масла, и излъчват уникален аромат с борови, флорални и пикантни нотки. Макар че е известно преди всичко с ползите си за кожата, когато се прилага локално, етеричното масло от сладка дъвка също се използва често за насърчаване на спокойна атмосфера .

Защо трябва да използвам Adaptiv Blend?

Всички имаме свои собствени уникални нужди. Етеричните масла са удобно и ефективно средство за поддържане на вашето емоционално благополучие. Експериментирането е най-добрият начин да разберете какво работи за вас, но науката предоставя някои убедителни доказателства, че начинът, по който ароматът ни влияе е изключително индивидуален. Формулиран с прецизни количества от много от най-повдигащите духа масла – дар от природата, Adaptiv може да бъде вашето масло, за да поддържате спокойна и тонизираща атмосфера, от която да черпите позитиви през целия ден.

One thought on “Какво стои зад Adaptiv® етерична смес против стрес

  1. נערות ליווי says:

    Itís nearly impossible to find well-informed people for this topic, but you seem like you know what youíre talking about! Thanks

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *