Какво стои зад Adaptiv® етерична смес против стрес

Adaptiv 15ml

1. Див портокал – Дивият портокал обикновено се използва в смеси от етерични масла поради уникалния си енергизиращ, но и успокояващ аромат. Клиничните изследвания показват, че поради концентрацията на лимонен , ароматното и локално приложение на дивия портокал помага за създаването на положителна, релаксираща атмосфера.
 

2. Лавандула – Успокояващият и релаксиращ аромат на етеричното масло от лавандула често се смята за основа на съвременната ароматерапия, а през изминалият век бяха намерени значително количество доказателства в подкрепа на това. Независимо дали се прилага локално или ароматно, клиничните изпитвания при хора потвърждават способността на аромата на лавандулата да създава позитивна атмосфера, да намалява тревожността и стресът и да създаде спокойна среда.
 

3. Copaiba – Като етерично масло с най-високата известна концентрация на бета-кариофилен , спектърът от предимства на Copaiba е почти безкраен. Въпреки че е известен предимно с използването си в традиционните уелнес практики и с това, че е чудесна за кожата, когато се прилага локално, богатата концентрация на бета-кариофилен също придава тонизиращ аромат.
 

4. Мента – Доминиращото летливо ароматно съединение в химичния състав на етеричното масло от мента е монотерпеновият кетон, карвон. Наред с предимствата, когато се прилагат локално (по-специално, почистващи свойства), първоначалните клинични изследвания при хора показват, че етеричните масла с високо съдържание на карвон (мента и копър) имат тонизиращ и възбуждащ аромат, който зарежда с енергия.
 

5. Магнолия – Магнолията има една от най-високите концентрации на монотерпенов алкохол, линалоол. Наред с многобройните си ползи, когато се прилагат локално, предклиничните проучвания показват, че етеричните масла, богати на линалоол, насърчават спокойна, релаксираща атмосфера.

-5%

doTERRA Етерични смеси

doTERRA Адаптив ролка Adaptiv Touch 10мл.

77,20 лв. 73,34 лв.
-5%

doTERRA Етерични смеси

doTERRA Адаптив Adaptiv 15 мл.

130,10 лв. 123,60 лв.
-5%

doTERRA Етерични смеси

doTERRA Пийс ролка Peace Touch 10 мл.

68,30 лв. 64,89 лв.
-5%

doTERRA Етерични смеси

doTERRA Пийс Peace 5 мл.

103,90 лв. 98,71 лв.

6. Розмаринът има уникален химичен състав, включващ значителни концентрации на 1,8-цинеол , камфор и алфа-пинен. Комбинацията от тези три монотерпена създава отчетлив аромат, който първоначалните клинични изследвания предполагат, че може да поддържа чувството за бдителност и фокус, както и намалено чувство на стрес.

7. Neroli- Neroli е уникален с това, че има много от характеристиките на етеричните масла, богати на линалоол и линалилацетат, но тъй като се извлича от цитрусово дърво ( Citrus aurantium ), има и значителни концентрации на лимонен. Няколко клинични изследвания потвърждават способността на етеричното масло от нероли да успокоява, когато се използва ароматно.
 

8. Sweetgum -Liquidambar, по-често наричан „sweetgum“, произвежда смолист сок (течен кехлибар), който може да бъде дестилиран с пара, за да се получи етерично масло с широк спектър от свойства . Полученото вещество е уникална комбинация от летливи ароматни съединения, които не се срещат често в други етерични масла, и излъчват уникален аромат с борови, флорални и пикантни нотки. Макар че е известно преди всичко с ползите си за кожата, когато се прилага локално, етеричното масло от сладка дъвка също се използва често за насърчаване на спокойна атмосфера .

Защо трябва да използвам Adaptiv Blend?

Всички имаме свои собствени уникални нужди. Етеричните масла са удобно и ефективно средство за поддържане на вашето емоционално благополучие. Експериментирането е най-добрият начин да разберете какво работи за вас, но науката предоставя някои убедителни доказателства, че начинът, по който ароматът ни влияе е изключително индивидуален. Формулиран с прецизни количества от много от най-повдигащите духа масла – дар от природата, Adaptiv може да бъде вашето масло, за да поддържате спокойна и тонизираща атмосфера, от която да черпите позитиви през целия ден.

1 thoughts on “Какво стои зад Adaptiv® етерична смес против стрес

  1. נערות ליווי says:

    Itís nearly impossible to find well-informed people for this topic, but you seem like you know what youíre talking about! Thanks

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *