УПОТРЕБИ
- Използвайте една капка на мястото на цял джинджифил в сладки и солени рецепти.
- Маслото Ginger (Джинджифил) е много полезно за печива като бананов хляб и пайове.
ГОТВЕНЕ С GINGER (ДЖИНДЖИФИЛ)
Необходимо е много по-малко етерично масло, за да ароматизира храната Ви, отколкото сухите билки, подправки или други ароматизатори. Етеричните масла са много силни в сравнение с различните видове сухи билки или други овкусители, така че дори и най-малкото количество може да добави изключително силен вкус на ястието Ви. Когато използвате Ginger (Джинджифил) при готвене, най-добре е да използвате метода с клечка за зъби – потопете върха на чиста клечка за зъби в бутилката с етерично масло и разбъркайте съставките с клечката за зъби. След като разбъркате клечката за зъби наоколо в чинията, направете вкусов тест, за да видите дали искате да добавите повече от маслото или не.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Етеричното масло от Джинджифил се получава от корена на растението Zingiber officinale чрез парна дестилация. То има силно, прясно и пикантно аромат, който е характерен за корена на джинджифила.
To има много полезни свойства. То се използва за укрепване на имунната система, намаляване на болки в ставите и мускулите, подобряване на циркулацията и намаляване на запек и гадене. Също така може да се използва за подобряване на неприятни симптоми като газове и дискомфорт.
Може да се използва и за козметични цели. То може да помогне за по-добро съхранение на косата и да я направи по-мека и блестяща. Също така може да се използва за почистване на кожата и подобряване на нейния тонус.
Отзиви
Все още няма отзиви.