Извлечено от Мадагаскар, етеричното масло от Джинджифил се добива от прясното коренище на едноименното растение – подземното стъбло на растение, което излиза от системата от корени. Той е използвана съставка в много азиатски ястия и има лютив ароматен вкус, когато се използва като кухненска подправка. В западната традиция той най-често се използва в сладкиши като меденки и бисквити с джинджифил.
УПОТРЕБИ
- Използвайте една капка на мястото на цял джинджифил в сладки и солени рецепти.
- Етеричното масло от Джинджифил е много полезно за печива като бананов хляб и пайове.
ГОТВЕНЕ С ДЖИНДЖИФИЛ
Необходимо е много по-малко етерично масло, за да ароматизира храната Ви, отколкото сухите билки, подправки или други ароматизатори. Етеричните масла са много силни в сравнение с различните видове сухи билки или други овкусители, така че дори и най-малкото количество може да добави изключително силен вкус на ястието Ви. Когато го използвате при готвене, най-добре е да използвате метода с клечка за зъби – потопете върха на чиста клечка за зъби в бутилката с етерично масло и разбъркайте съставките с клечката за зъби. След като разбъркате клечката за зъби наоколо в чинията, направете вкусов тест, за да видите дали искате да добавите повече от маслото или не.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Маслото се получава от корена на растението Zingiber officinale чрез парна дестилация. То има силен и пикантен аромат, който е характерен за корена на растението.
Също така има много полезни свойства. Използва за укрепване на имунната система, намаляване на болки в ставите и мускулите, подобряване на циркулацията и намаляване на запек и гадене. Може да се използва за подобряване на неприятни симптоми като газове и дискомфорт.
Използва се и за козметични цели. То може да помогне за по-добро съхранение на косата и да я направи по-мека и блестяща. Също така може да се използва за почистване на кожата и подобряване на нейния тонус.
Отзиви
Все още няма отзиви.