Geranium 15 мл. Гераниум

93,00 лв.
  • Марка: DoTERRA
  • Кат. номер: 191
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Гераниум - Pelargonium graveolens

 С различни разкрасяващи цели, етеричното масло от дъхаво мушкато насърчава здрава, сияйна кожа и коса, като същевременно осигурява сладък, флорален аромат.

 

Основни предимства

  • Насърчава появата на чиста, здрава кожа
  • Естествено отблъсква насекомите
  • Придава на косата жизнен, здрав блясък

Ароматно описание

Тревисти, зелени, цветни, сладки, сухи

Метод на събиране

Парна дестилация

Растителна част

Flower / Leaf

Основни съставки

Цитронелол, цитронелилформат, гераниол

Описание

 Член на рода Pelargonium от цветни видове, здравец се отглежда заради красотата си и като основен продукт на парфюмерната индустрия. Въпреки че има над 200 различни разновидности на Pelargonium, само няколко са използвани като етерични масла. Употребата на етерично масло от здравец датира от древен Египет, когато египтяните са използвали масло от здравец за разкрасяване на кожата и за други ползи. Във викторианската ера листата от пресен здравец се поставят на официални трапезни маси като декорация и при желание могат да се консумират от гостите. Всъщност, ядливите листа и цветя на растението често се използват в десерти, торти, желета и чайове.

Като етерично масло, здравецът се използва за постигане на чиста кожа и здрава коса - което го прави идеален когато се намира в продукти за грижа за кожата и косата. Освен това спомага за успокояване на нервите и намаляване на чувствата на стрес и високо кръвно налягане. Гераниумът също е известен с това, че естествено отблъсква насекомите.

 

Употреби

  • Използвайте в ароматерапевтична пара за лице, за да разкрасите кожата.
  • Добавете капка към вашият крем за лице за изглаждащ ефект.
  • Гераниумът е чудесен както за суха, така и за мазна коса. Нанесете няколко капки в бутилката си с шампоан или балсам или направете свой собствен балсам за дълбока коса.
  • Дифузно ароматизирайте за успокояващ ефект.

Указания за употреба

Дифузия: Използвайте три до четири капки в дифузер по ваш избор.
Вътрешна употреба: Разредете една капка в 120 мл. течност или капнете капка във Веджи капсула.
Локална употреба: Нанесете една до две капки на желаната зона. Разредете с фракционирано кокосово масло на Дотерра, за да сведете до минимум всяка чувствителност на кожата.

Предупреждения

Възможна чувствителност на кожата. Дръжте далеч от деца. Ако сте бременна, кърмите или сте под лекарска помощ, консултирайте се с вашия лекар. Избягвайте контакт с очите, вътрешните уши и чувствителните зони.

 

 

БЕЗОПАСНОСТ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

Нека бъдем внимателни и отговорни към здравето си! Винаги се допитвайте до вашия лекар или медицинско лице щом се отнася за вашето здраве, особено ако сте бременна, кърмите или имате други сериозни заболявания!

 

 

Може да се използва ароматно (дифузер)

 

Може да се използва локално

 

Може да се използва вътрешно

 

Разреди за млада или чувствителна кожа

 

Разредете преди да използвате локално.

 

Може да се използва без разреждане

Характеристики
мл.
15 мл.
ОСНОВНИ ПОЛЗИ
За здрава кожа, За релаксация, Като репелент, Антибактериално, Антидепресант, Храносмилателна система, Противовъзпалително, Хормонални проблеми