doTERRA – висококачествени етерични масла

doTERRA доТЕРА

dōTERRA – висококачествени етерични масла

От самото начало мисията на doTERRA е и продължава да бъде споделянето на етерични масла от най-високо качество в хармония с природата с други. Група хора, които лично са усетили ефекта на тези ценни масла, са осъществили тази визия. Те основаха компанията, наречена “doTERRA”. Името е производно от латински и означава “дар от Земята”.

Изживейте естествената мощ на етеричните масла. doTERRA! Един от най-известните производители и лидер на пазара, който разработва изключително висококачествени етерични масла. Особено внимание се обръща на високото качество на естествените съставки – без използването на синтетични вещества. Това доТЕРА постига чрез силния си екип от учени, както и висококвалифицирани научни и медицински консултанти. Чрез партньорства с избрани академични, индустриални и медицински институции, doTERRA остава на челото на научния прогрес.

Етерични масла

Етеричните масла от doTERRA имат разнообразни приложения и оказват огромно влияние върху кожата и сетивата. Чрез обширната ароматерапия изпитвате полезното и цялостно въздействие за вашето благополучие и виталност. Чистите етерични масла се отличават с тяхното релаксиращо и успокояващо, но и оживяващо въздействие върху психиката. Ароматните капки могат също така да имат стимулиращо въздействие върху защитните сили на тялото. Например, дивият портокал има енергизиращ аромат или уникалният аромат на Ylang Ylang насърчава спокойствието и същевременно повдига настроението.

Приложението в дифузер е само една част от чудесните възможности за използване на етеричните капки.

Как работят етеричните масла?

Етеричните масла са ароматни молекули, които се произвеждат от листата, цветовете или корите на растението. Ароматът може да има различни ефекти върху околната среда, като чрез маслата, които се съхраняват в тъканите на растенията, привличат насекоми или отблъскват паразити.

В етеричните маслени смеси са включени безброй биохимични компоненти, които могат да действат и върху човека. Например, розовото масло съдържа около 500 различни компонента. Ето защо хората още от хилядолетия са се научили да използват ароматните и лечебни компоненти на растенията, като ги използват за ароматерапия или за изработка на мехлеми.

Приложението на маслата на doTERRA е разнообразно – могат да се използват за масажи, добавки към ваната или като добавка към балсами за коса или дори като парфюми. Кой не обича аромата на лавандула или жасмин, най-продаваните етерични масла.

Защо маслата от doTERRA са най-добрите на пазара

С доТЕРА вие получавате внимателно дестилирано етерично масло от подбрани растения с високо качество от опитни фермери и специалисти по цветята. Всяко масло от doTerra се тества внимателно според строгия протокол за качество CPTG Certified Pure Tested Grade®.

Особено важно е също така Co-Impact Sourcing. Co-Impact Sourcing гарантира общо създаване на стойност за всички участници по веригата на доставката, на място и осъзнато прилагане екологичните норми и инициативи за социално развитие. Това означава, че подкрепят местните фермери и специалисти по цветя и се грижат всички съставки да бъдат отглеждани при добри условия. Предимството е, че всички масла на doTERRA отговарят на високите стандарти за качество.

Голямото разнообразие – аромати от doTERRA

Ако вече сте се насладили на аромата на много цветя и растения, тогава вече сте изпитали ароматичното качество на чистите масла. Те могат да бъдат приятно ароматни или да имат много силен мирис. Етеричните масла придават на растението специфичен аромат. Освен това, те защитават растението и играят роля в опрашването. Но не само за растението са полезни. Етеричните масла се използват от векове за подготовка на храни, за козметични процедури и за поддържане на здравето.

Така може да използвате маслото за външно приложение върху кожата и да изпитате цялата палитра от естествени активни съставки. Чистите етерични масла са невероятно разнообразни в тяхното приложение и могат да бъдат избрани в съответствие с вашите нужди. Маслата разгръщат своето действие чрез обонянието или се абсорбират чрез кожата.

Етерични масла се използват от векове

Не само днес чистите масла играят важна роля. Още древните египтяни са използвали растителните масла за тялото за поддържане на красотата и благосъстоянието си. В Гърция известният лекар и учител Хипократ се наслаждавал на аромата на различни растения с терапевтично качество, докато Рене-Морис Гатефосе във Франция за пръв път използва термина “ароматерапия” и поставя етеричните масла в центъра на своите изследвания.

Днес ароматерапията е широко разпространена и продължава да бъде предмет на научни изследвания. Така приложението на етеричните масла за облекчаване на заболявания или за подобряване на благосъстоянието е интегрирана част от фитотерапията и комплементарната медицина.

Ароматите предизвикват реакции в нашия мозък

Обонянието е един от петте сетива, с които възприемаме света около нас. В носната лигавица се намират рецептори, които изпращат сигнали чрез периферната към централната нервна система, щом разпознаят мирис. Така те предизвикват реакция в лимбичната система, и ние се сещаме несъзнателно.

Всеки аромат има свое действие, например, жасмин или мускатовият шалфей предават сигнали, които се насочват към хипофизата, като по този начин се освобождават медиатори, които допринасят за чувството на общо благополучие.

Лимонената трева или розмарин имат стимулиращо действие, предизвикано от активирането в мозъчния ствол. Отпускащо и успокояващо действие пък имат лавандулата, лайката или марйорамът. Изследвания показват, че ароматерапията е допринесла за облекчаването на депресии.

Тук може да поръчате етерични масла doTERRA

Ако имате въпроси за doTERRA или искате повече информация, моля свържете се с нас, защото с радост ще Ви консултираме. Можете да ни пишете на info@eteriko.bg или да ни потърсите на 0888971273.

Очакваме Ви с нетърпение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *