Домашен дезинфектант за ръце

Домашен дезинфектант за ръце

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

В нашите забързани ежедневия, чистотата и хигиената на ръцете са от изключително значение. Затова ви представяме нашата специална рецепта за домашен дезинфектант за ръце, който е не само ефективен, но и напълно натурален. Той съчетава антисептичните свойства на етеричното масло от чаено дърво и успокояващия аромат на лавандулата, докато витамин Е и алое вера щадящо омекотяват и хидратират кожата на ръцете. Този дезинфектант е идеален за употреба в движение – лесно може да се носи в чантата или раницата, и е перфектен за пътуване.

 

Рецептата е проста и лесна за изпълнение, като изисква само няколко съставки и минути от вашето време. С няколко прости стъпки, вие можете да създадете свой собствен ефективен дезинфектант, който не само чисти, но и глези вашите ръце с приятен аромат и мекота.

 

Съставки

  • 5-10 капки етерично масло от лавандула
  • 30 капки етерично масло от чаено дърво
  • 90мл етилов спирт- 90%
  • 30мл чист гел от алое
  • ¼ чаена лъжичка  витамин Е (помага за омекотяване на ръцете!)

Инструкции

  1. Добавете етерични масла и масло от витамин Е в малка стъклена купа или съд и разклатете, за да разбиете.
  2. Добавете алкохол към маслата и отново разклатете.
  3. Комбинирайте тази смес с гел от алое вера и разбъркайте добре.
  4. Разклатете внимателно преди всяка употреба. 
  5. Прехвърлете дезинфектант за ръце в малки спрей шишета. Цветни или амбър, така етеричните масла в рецептата няма да са изложени на слънчева светлина. Тази рецепта е идеална за из път, в чантата или раницата!

бележки

За да направите спрей за дезинфекция на ръцете, просто използвайте хамамелис или друга билкова тинктура, вместо гел от алое вера.

Не забравяйте, че за максимална ефективност, дезинфектантът трябва да се използва редовно и да се нанася внимателно върху цялата повърхност на ръцете. Изберете нашата естествена алтернатива и се насладете на чисти и ароматни ръце, където и да сте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *