Девет причини да преминем към твърд шампоан и балсам за коса

Девет причини да преминем към твърд шампоан и балсам за коса

Твърдият шампоан е специализиран ръчно изработен козметичен продукт без каквито и да е синтетични компоненти, това би трябвало да засили интересът ви.

Така че твърдият шампоан за коса съдържа растителни масла, натриеви соли, витамини и ценни мастни киселини. В него, за разлика от конвенционалните шампоани, няма изкуствени добавки, но е богат на естествени растителни екстракти, ароматни масла и парчета плодове или захаросани плодове, екстракти от лечебни растения, естествени киселини, а в някои случаи дори и лечебна кал.

Благодарение на този състав, можем да заключим, че те не са нищо повече от лечебно-козметичен комплекс.

И ако в традиционната версия на шампоана съставът е повече от 80% вода и само 20% е директно измиващ компонент, то в ситуация с твърдият шампоан няма да плащате за вода, а за 100% натурален продукт, който има редица полезни свойства и е много удобен за използване.

  1. Те не се нуждаят от пластмасова опаковка

За разлика от течните версии на шампоаните и балсамите, твърдите им варианти нямат нужда от опаковка. Това е изключителен плюс във времена в които целият свят се фокусира в това да намали пластмасовите отпадъци. Различни проучвания сочат че изключително голям процент от закупените бутилки свършват в океана. Можем да променим тенденцията! Все повече хора обръщат внимание и се опитват да променят начинът си на мислене и потребление.

  1. Твърдите шампоани и балсами са концентрирани – издържат до три пъти повече

Случвало ли ви се е, да обърнете шампоана с надежда за едно последно измиване, и с досада да си спомните как съдържанието е изчезнало за по-малко от месец.

Тъй като твърдите шампоани и балсами са с по-висока концентрация от стандартните им събратя, те са по-икономични и издържат по-дълго време. За да стане това, те не бива да стоят във вода, а ние предлагаме интересен начин за съхранение.

Можете да разгледате състава на течните шампоани и балсами, докато сте в магазина. Ще установите, че основната съставка е вода. Да, факт е, че те препоръчват ползването  на изключително малко количество от продуктите. Но, колко от нас спазват указанието на опаковката. При твърдите шампоани е трудно да ползвате повече от необходимото, особено ако го нанасяте директно върху косата. Те се разпенват веднага и на практика ви показват кога сте нанесли достатъчно от продукта. Същото важи и за балсамите. Веднага усещате кога сте нанесли достатъчно и няма риск да сложите повече от необходимото.

  1. Естествени

Течните шампоани са пълни с всякакви синтетични компоненти. Дори органичните течни шампоани могат да съдържат химикали. Твърдите шампоани, особено ако са органични, имат много по-опростен състав. Докато обикновеният шампоан се приготвя с мазнини и сода каустик, разтворени във вода, твърдият шампоан се приготвя с твърди повърхностно активни вещества, получени от кокосово масло. Първото съмнение, което се появява при вида на този продукт е: дали в крайна сметка може да направи косата ви отново чиста?

Мощността на измиване е същата. Има възможност в началото да не сте доволни от резултатите, но това се дължи на факта, че ако преди сте използвали традиционен продукт (например с парабени, оцветители, силикони), косата ви се нуждае от време, за да възвърнете балансът си.

Не се притеснявайте, следователно, ако при първото измиване косата ви бъде суха или жилава, ситуацията се подобрява с времето и косата ви ще започне да изглежда все по-добре.

  1. Те правят косата ви по-здрава. 

Нашата коса е по-здрава, когато използвате твърд шампоан, защото е по-малко агресивен от „промишленият“ течен шампоан. С твърд шампоан няма да миете косата си толкова често и скоро тя ще бъде силна и копринена.

  1. Те са превъзходни при пътуване

Те не само, че не могат да се разлеят, но и автоматично решават проблем с ограниченията при ръчният багаж, когато пътувате със самолет. Вече не е необходимо да отливате от любимите си шампоани и балсами в по-малки опаковки. Няма да ви се наложи и да ползвате шампоаните в хотелите, което автоматично ни връща към точка едно и ни помага да намалим вредните отпадъци. Може спокойно да ги поставите на дъното на сакът, за пътуване или спорт и можете да сте сигурни, че няма да се разлеят. Сигурни, малки и удобни, те могат да са винаги със вас, независимо колко активен или мобилен начин на живот имате.

  1. Те пестят място в банята

Това е перфектният минимализъм! Банята е по-подредена, изглежда по-добре и се чисти по-лесно, защото ще премествате по-малко бутилки.

Те са много по-компактни от течните им аналози, което пести място на етажерката в банята или в багажът, който подготвяте за къмпинг, командировка или приятна екскурзия. приятна екскурзия.

  1. Твърдите шампоани и балсами имат нисковъглероден отпечатък върху природата

Реално, твърдите шампоани и балсами имат нужда от 15 пъти по-малко пространство за транспортиране. Това автоматично сочи, че необходимите превозни средства при логистиката, за същият брой измивания, ще бъде с 15 по-малко.

  1. Те са многофункционални

Ако случайно сме останали без сапун под душа, можем да ползваме нашият твърд шампоан. Той няма да навреди на кожата на лицето или тялото, ще се разпени добре и ще измие ефективно. Това може да намали количеството на козметика, което носите при кратки пътувания. Вие винаги можете да разчитате на него. Ако сме на къмпинг и искаме да изперем нещо малко, нашият шампоан може да изпълни и тази роля. Балсамчетата пък, могат да заменят гел за бръснене или овлажняващ балсам за тяло под душа.

  1. Чувство за чистота

Ако сте се притеснявали, че твърдият ви шампоан няма да се разпени достатъчно – недейте. Той прави обилно количество мека и приятна пяна, което ще ви накара да чакате с нетърпение моментът за измиване на косата. Когато ги ползваме за косата си, те оставят усещане за чистота. Косата е добре почистена, без да е премита, скалпът е чист, но не е раздразнен, изсушен и белещ се.

Растителни масла

ALTEYA Витамин Е

27,00 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *