Произхождащ от Югоизточна Азия Cardamom се добавя към традиционни индийски сладкиши и чайове заради своя освежаващ ментов аромат и вкус. Добавете към хляб, смутита, месо и салати, за да подобрите вкуса. Ценено в цял свят като подправка, етеричното масло от кардамом, може да се окаже полезно и по много други начини.
УПОТРЕБИ
- Добавете към хляб, смутита, месо и салати, за да подобрите вкуса на храната.
- Използвайте маслото вместо семена от кардамом, за да подобрите вкуса на много солени рецепти.
ОСНОВНИ ПОЛЗИ
- Познато като едно от най-ароматните етерични масла.
- Универсален ароматизиращ компонент, широко използван в пикантни ястия по целия свят, чиито семена често се смачкват, за да се появи масло и силен аромат.
- Ментов и билков аромат, идеален за супи, салати и подправки за пикантни рецепти.
- Намаляване на стреса и тревожността – маслото може да помогне за намаляване на стреса и тревожността и да доведе до по-добро настроение.
- Антисептични свойства – маслото може да се използва при инфекции, особено в устната кухина.
- Подпомагане на здравето на устните и зъбите – маслото може да помогне за здравето на зъбите като подпомага детоксикацията и премахването на замърсяванията.
- Подобряване на кръвообращението – маслото може да помогне за подобряване на кръвообращението и за стимулиране на обменните процеси в тялото.
- Подобряване на концентрацията и паметта – маслото може да помогне за подобряване на концентрацията и паметта, като стимулира мозъчната дейност.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Етеричното масло от Кардамон се получава от семената на растението Elettaria cardamomum чрез парна дестилация. Това масло има свеж, сладък и пикантен аромат, който е освежаващ и стимулиращ.
Масла, които се смесват добре с масло от кардамон:
Като универсално, успокояващо масло, кардамонът се съчетава добре с топли, пикантни масла, както и с флорални и цитрусови масла. Независимо дали създавате своя собствена смес за дифузьор от етерични масла или търсите най-добрия спътник за кардамон, обмислете използването на етерични масла от канела, карамфил, джинджифил, кедрово дърво, сандалово дърво, ветивер, копър, пачули, иланг-иланг или цитрусови плодове.
Отзиви
Все още няма отзиви.