Метаболитната Смес MetaPWR

MetaPWR

Добре дошли в света на doTERRA MetaPWR, метаболитната смес, която може да промени живота ви! В днешния ни блог ще ви представим продукт, разработен в сътрудничество с клинични изследователи от doTERRA: Метаболитната Смес MetaPWR.

Науката зад етеричните масла

Науката зад етеричните масла

Когато чуете думата „нестабилен“, може да си помислите, че има отрицателна конотация; обаче, в случай на етерични масла, летливостта се отнася до способността на веществото да променя състоянието си бързо. Химическият състав на летливите ароматни съединения в етеричните масла им позволява бързо да се разпръснат във въздуха. Ето защо можете да разпознаете аромата на етерично масло от момента, в който отворите бутилката – дори от разстояние.

MetaPWR Advantage

MetaPWR Advantage дотера

Какво е MetaPWR Advantage?

Повечето хора смятат, че стареенето оказва влияние върху метаболизма, и това отчасти е вярно, но и метаболизмът оказва
влияние върху здравословното стареене. Системата MetaPWR, особено MetaPWR Advantage, се справя с връзката между
метаболизма и стареенето чрез NAD+, NADH и колаген.

5 интересни факта за лавандулата

Лавандула lavender Дотера Doterra

Едно от най-често използваните растения в козметиката и етеричните масла е лавандулата. Обикновено ароматът и цветът на този красив цвят са асоциирани с две различни характеристики. Възможно е да не знаете, че Lavandula (Лавандула) се използва за цели, различни от ароматерапията.

Ползи от маслото от семена на черен кимион

черен кимион

Маслото от семена на черен кимион, древна съставка, която се използва в Близкия изток, Африка и Азия от векове, която смятаме, че заслужава място във вашата колекция.

Масло от Баобаб – младост и прекрасна кожа в една капка

Масло от Баобаб - младост и прекрасна кожа в една капка

Семената на дървото Баобаб, които са с бъбрековидна форма и размер около 15 милиметра, са вградени в пулпата на плода. Маслото от семена на Adansonia Digitata (масло от баобаб), което се препоръчва за много козметични приложения, се получава от тях чрез процес на студено пресоване.

Етеричното масло от риган…

Риган Oregano

Един от най-често задаваните въпроси за етерични масла е кои масла да се използват за инфекции и как да ги използваме. Има няколко възможни избора, но риганът е фаворит.

Gua Sha – малък камък с огромно приложение!

Гуаша Gua_sha Guasha гуа_ша

Гуаша – какви ползи бихме имали от масажа с вълшебният масажор.

Първите източници описващи този китайски инструмент за масаж и лечение, датират от периода на династията Мин. Доказал своите позитивни свойства за здравето, той е популярен и до днес в Азия, но става все по оценяван и търсен и в Европа. Практикуващите масажа Гуаша (刮痧; Gua sha) го намират за полезен за облекчаване на болката, както и за увеличаване на кръвообращението и притока на енергия. И въпреки че има много китайски проучвания относно ефикасността на гуа ша, едва наскоро обаче, изследователи извън Азия започнаха да публикуват собствените си открития.

Розовата вода от роза Дамасцена

ALTEYA Розово масло Чисто Българско БИО етерично масло

Розовата вода от роза Дамасцена е продукт, който успокоява, почиства и тонизира кожата без да я раздразнява и е подходяща за всякакъв тип кожа. След като я добавите към вашата рутинна грижа за кожата, ще забележите редица положителни промени. Розовата вода се използва в ритуалите за красота от векове, поради своите хидратиращи и успокояващи свойства, антисептични, противовъзпалителни и антибактериални действия, превръщайки се в любим продукт на много жени.