Масло от Баобаб – младост и прекрасна кожа в една капка

istockphoto 1134056823 612x612 2

Семената на дървото Баобаб, които са с бъбрековидна форма и размер около 15 милиметра, са вградени в пулпата на плода. Маслото от семена на Adansonia Digitata (масло от баобаб), което се препоръчва за много козметични приложения, се получава от тях чрез процес на студено пресоване.

Етеричното масло от риган…

Риган Oregano

Един от най-често задаваните въпроси за етерични масла е кои масла да се използват за инфекции и как да ги използваме. Има няколко възможни избора, но риганът е фаворит.

Gua Sha – малък камък с огромно приложение!

Гуаша Gua_sha Guasha гуа_ша

Гуаша – какви ползи бихме имали от масажа с вълшебният масажор.

Първите източници описващи този китайски инструмент за масаж и лечение, датират от периода на династията Мин. Доказал своите позитивни свойства за здравето, той е популярен и до днес в Азия, но става все по оценяван и търсен и в Европа. Практикуващите масажа Гуаша (刮痧; Gua sha) го намират за полезен за облекчаване на болката, както и за увеличаване на кръвообращението и притока на енергия. И въпреки че има много китайски проучвания относно ефикасността на гуа ша, едва наскоро обаче, изследователи извън Азия започнаха да публикуват собствените си открития.

Розовата вода от роза Дамасцена

ALTEYA Розово масло Чисто Българско БИО етерично масло

Розовата вода от роза Дамасцена е продукт, който успокоява, почиства и тонизира кожата без да я раздразнява и е подходяща за всякакъв тип кожа. След като я добавите към вашата рутинна грижа за кожата, ще забележите редица положителни промени. Розовата вода се използва в ритуалите за красота от векове, поради своите хидратиращи и успокояващи свойства, антисептични, противовъзпалителни и антибактериални действия, превръщайки се в любим продукт на много жени.

Крилце или кълка, капкомер или ролка

Ролон Roll-on Roll on

Заповядайте в магическия свят на етеричните масла и аксесоарите за тях! Днес ще ви разкажа за най-новата ни находка – ролон шишенце, което е направено от прекрасно и цветно стъкло. Това малко чудо е неустоимо и няма как да не го харесате! С удобната ролон приставка, можете да приготвите козметични рецепти от масла у дома и да ги нанасяте бързо и лесно. Ще ви зашемети как бързо можете да създадете собствени блендове, които да подсилват вашия имунитет или да създадете уникален парфюм за себе си.

За разликата между етеричните масла и билковите екстракти

Етерични масла Дотера

Често задавани въпроси, към нашият екип са именно тези, свързани с методите на добиване на етеричните масла и защо капка мента се равнява на 23 чая от мента. Решихме да обясним на кратко, каква е разликата между магията и фокусът в ароматната терапия.

БЛЕНД ЩАСТЛИВА КОЖА

Petitgrain Vetiver Copaiba Doterra дотера кожа

Този бленд от етерични масла е предназначен за сърбяща кожа, която става по-деликатна с напредване на възрастта и може да стане по-податлива на дразнене и възпаление. Блендът съдържа три вида етерични масла: Vetiver, Copaiba и Petitgrain.

Когато тези три масла се комбинират, резултатът е един уникален аромат, който може да има положителен ефект не само върху кожата, но и вурху настроението, психическото и физическото благополучие.
Този бленд може да се използва в дифузер, добавен към ваната или като масажно масло.

Рол-он за успокояване на колит

1984

4 капки етерично масло от Евкалипт 3 капки етерично масло от Розмарин 3 капки етерично масло от Чаено дърво 3 капки етерично масло от Джинджифил Фракционирано кокосово масло или базово масло по избор Материали: стъклен рол-он от 10 мл

Какво стои зад Adaptiv® етерична смес против стрес

2041

Науката за етеричните масла зад Adaptiv КУПИ ОТ ТУК 1. Див портокал – Дивият портокал обикновено се използва в смеси от етерични масла поради уникалния си енергизиращ, но и успокояващ аромат. Клиничните изследвания показват, че поради концентрацията на лимонен , ароматното и локално приложение на дивия портокал помага за създаването на положителна, релаксираща атмосфера.  2. Лавандула – Успокояващият и релаксиращ […]