Описвано като люто, остро, плодово и пикантно, етеричното масло от Черен пипер може да се добавя към меса, супи, предястия и салати за подобряване на вкуса. Въпреки че това етерично масло е известно с многобройните си приложения в кулинарията, неговите актуални предимства са също толкова забележителни.
УПОТРЕБИ
- Комбинирайте Черен пипер с масло от Cilantro (силантро), за да придадете на следващото си ястие пикантно усещане, и добавяйте към месо, супи, предястия и салати за по-богат вкус.
ОСНОВНИ ПОЛЗИ
- Смятано за едно от най-ароматните етерични масла.
- Универсален ароматизиращ компонент, широко използван в целия свят в пикантни ястия, обикновено смлян от форма на черен пипер.
- Стимулиращ билков аромат, идеален за супи, салати и подправки за пикантни рецепти.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Етеричното масло от черен пипер се получава от плодовете на растението Piper nigrum. Черният пипер е един от най-известните и често използвани подправки в света, но етеричното му масло има и множество терапевтични свойства.
Ароматът на етеричното масло е остър, пикантен и дълбок, а цветът му е светло жълт. То има стимулиращ и тонизиращ ефект върху организма и се използва за подобряване на циркулацията, стимулиране на храносмилането и укрепване на имунната система.
Етеричното масло от черен пипер също има противовъзпалителни, антибактериални и противовирусни свойства, което го прави полезен при респираторни инфекции, мускулни и ставни болки и депресия.
Трябва да се отбележи, че етеричните масла трябва да се използват с грижа и се препоръчва да се използват разреждани в базови масла или води, преди да бъдат нанесени върху кожата.
Отзиви
Все още няма отзиви.