Девет причина да преминем към твърд шампоан и балсам за коса

Девет причина да преминем към твърд шампоан и балсам за коса
21 март 2021

Структура

 

Твърдият шампоан е специализиран ръчно изработен козметичен продукт без каквито и да е синтетични компоненти, това би трябвало да засили интересът ви.

 

Така че твърдият шампоан за коса съдържа растителни масла, натриеви соли, витамини и ценни мастни киселини. В него, за разлика от конвенционалните шампоани, няма изкуствени добавки, но е богат на естествени растителни екстракти, ароматни масла и парчета плодове или захаросани плодове, екстракти от лечебни растения, естествени киселини, а в някои случаи дори и лечебна кал.

Благодарение на този състав, можем да заключим, че те не са нищо повече от лечебно-козметичен комплекс.

 

И ако в традиционната версия на шампоана съставът е повече от 80% вода и само 20% е директно измиващ компонент, то в ситуация с твърдият шампоан няма да плащате за вода, а за 100% натурален продукт, който има редица полезни свойства и е много удобен за използване.

  1. Те не се нуждаят от пластмасова опаковка

 

За разлика от течните версии на шампоаните и балсамите, твърдите им варианти нямат нужда от опаковка. Това е изключителен плюс във времена в които целият свят се фокусира в това да намали пластмасовите отпадъци. Различни проучвания сочат че изключително голям процент от закупените бутилки свършват в океана. Можем да променим тенденцията! Все повече хора обръщат внимание и се опитват да променят начинът си на мислене и потребление.

 

  1. Твърдите шампоани и балсами са концентрирани - издържат до три пъти повече

 

Случвало ли ви се е, да обърнете шампоана с надежда за едно последно измиване, и с досада да си спомните как съдържанието е изчезнало за по-малко от месец.

Тъй като твърдите шампоани и балсами са с по-висока концентрация от стандартните им събратя, те са по-икономични и издържат по-дълго време. За да стане това, те не бива да стоят във вода, а ние предлагаме интересен начин за съхранение, които може да видите ТУК.

Можете да разгледате състава на течните шампоани и балсами, докато сте в магазина. Ще установите, че основната съставка е вода. Да, факт е, че те препоръчват ползването  на изключително малко количество от продуктите. Но, колко от нас спазват указанието на опаковката. При твърдите шампоани е трудно да ползвате повече от необходимото, особено ако го нанасяте директно върху косата. Те се разпенват веднага и на практика ви показват кога сте нанесли достатъчно от продукта. Същото важи и за балсамите. Веднага усещате кога сте нанесли достатъчно и няма риск да сложите повече от необходимото.

 

  1. Естествени

 

Течните шампоани са пълни с всякакви синтетични компоненти. Дори органичните течни шампоани могат да съдържат химикали. Твърдите шампоани, особено ако са органични, имат много по-опростен състав. Докато обикновеният шампоан се приготвя с мазнини и сода каустик, разтворени във вода, твърдият шампоан се приготвя с твърди повърхностно активни вещества, получени от кокосово масло. Първото съмнение, което се появява при вида на този продукт е: дали в крайна сметка може да направи косата ви отново чиста?

Мощността на измиване е същата. Има възможност в началото да не сте доволни от резултатите, но това се дължи на факта, че ако преди сте използвали традиционен продукт (например с парабени, оцветители, силикони), косата ви се нуждае от време, за да възвърнете балансът си.

Не се притеснявайте, следователно, ако при първото измиване косата ви бъде суха или жилава, ситуацията се подобрява с времето и косата ви ще започне да изглежда все по-добре.

 

  1. Те правят косата ви по-здрава. 

 

Нашата коса е по-здрава, когато използвате твърд шампоан, защото е по-малко агресивен от „промишленият“ течен шампоан. С твърд шампоан няма да миете косата си толкова често и скоро тя ще бъде силна и копринена.

 

  1. Те са превъзходни при пътуване

 

Те не само, че не могат да се разлеят, но и автоматично решават проблем с ограниченията при ръчният багаж, когато пътувате със самолет. Вече не е необходимо да отливате от любимите си шампоани и балсами в по-малки опаковки. Няма да ви се наложи и да ползвате шампоаните в хотелите, което автоматично ни връща към точка едно и ни помага да намалим вредните отпадъци. Може спокойно да ги поставите на дъното на сакът, за пътуване или спорт и можете да сте сигурни, че няма да се разлеят. Сигурни, малки и удобни, те могат да са винаги със вас, независимо колко активен или мобилен начин на живот имате.

 

  1. Те пестят място в банята

 

Това е перфектният минимализъм! Банята е по-подредена, изглежда по-добре и се чисти по-лесно, защото ще премествате по-малко бутилки.

Те са много по-компактни от течните им аналози, което пести място на етажерката в банята или в багажът, който подготвяте за къмпинг, командировка или приятна екскурзия. приятна екскурзия.

 

  1. Твърдите шампоани и балсами имат нисковъглероден отпечатък върху природата

 

Реално, твърдите шампоани и балсами имат нужда от 15 пъти по-малко пространство за транспортиране. Това автоматично сочи, че необходимите превозни средства при логистиката, за същият брой измивания, ще бъде с 15 по-малко.

 

  1. Те са многофункционални

 

 

Ако случайно сме останали без сапун под душа, можем да ползваме нашият твърд шампоан. Той няма да навреди на кожата на лицето или тялото, ще се разпени добре и ще измие ефективно. Това може да намали количеството на козметика, което носите при кратки пътувания. Вие винаги можете да разчитате на него. Ако сме на къмпинг и искаме да изперем нещо малко, нашият шампоан може да изпълни и тази роля. Балсамчетата пък, могат да заменят гел за бръснене или овлажняващ балсам за тяло под душа.

 

  1. Чувство за чистота

 

Ако сте се притеснявали, че твърдият ви шампоан няма да се разпени достатъчно – недейте. Той прави обилно количество мека и приятна пяна, което ще ви накара да чакате с нетърпение моментът за измиване на косата. Когато ги ползваме за косата си, те оставят усещане за чистота. Косата е добре почистена, без да е премита, скалпът е чист, но не е раздразнен, изсушен и белещ се.

 

3 април 2022
Какво стои зад Adaptiv® етерична смес против стрес

Едно от най-добре проучените свойства на етеричните масла е способността им да създават правилното настроение. За да постигнете успокояваща и релаксираща атмосфера, трябва да дифузирате флорално масло – особено тези с високи концентрации на линалоол или линалилацетат. Ако се нуждаете от вдъхновяваща или енергизираща атмосфера, няколко капки див портокал в дланите и директно вдишване ще свършат работа. Всеки има своите любими етерични масла, но истинската сила на аромата може да бъде изпитана в смесването, създавайки смес от летливи ароматни съединения, която е уникална за вашите специфични нужди. За да разработите перфектната успокояваща и тонизираща смес, всичко започва с науката. Adaptiv е патентована смес от осем етерични масла, които могат да се използват по безброй начини за насърчаване на благосъстоянието.

прочети още
25 януари 2022
Мехлем за намаляване на артритните болки

Често забравяме, че болката има нежелани ефекти върху нашето настроение, води до депресия, страх, тревожност, безсъние. Какво по-хубаво от това да можем да се лишим от нея с природни средства?

прочети още
23 януари 2022
Кое Deep Blue® трябва да изберем?

Разглеждайки линията Deep Blue ® има вероятност да бъдете изненадани от броя на продуктите. И така, кое ви трябва в този момент? Научете повече, като прочетете за какво е създаден всеки продукт по-долу: Две основни опции Два варианта в линията Deep Blue, които са популярни от самото начало, масло Deep Blue и Deep Blue ® Rub/крем. Въпреки че и двете са предназначени за успокояване на тялото, всяко има различен интензитет и предназначение.

прочети още
23 януари 2022
Бленд Superwoman – за всяка жена искаща да отключи потенциалът си

Една мощна хормонална смес, която може да има дълбоки ползи за баланса на естрогена и прогестерона, като поддържа ендокринната система. Тази смес - Superwoman е идеална при променливи настроения, стрес и за поддържане на хормоналната система, също така е способна да изкара вътрешното ви супер-аз наяве!

прочети още
23 януари 2022
Бленд „Чао на хемороидите“

Тази смес, би могла да облекчи възпалените хемороиди.

прочети още
23 януари 2022
Вълшебна база, за етерични смеси

Предлагаме ви една интересна смес от базови масла, която можете да приготвите вкъщи.

прочети още
21 януари 2022
Стоп на болката

Етерични смеси, рол-ончета или в капсула, има много начини да повлияем моментният дискомфорт.

прочети още
15 октомври 2021
Направи си сам тоник за кожа

С Melissa (Маточина), Roman Chamomile (Римска лайка) и Bergamot (Бергамот)

прочети още
6 септември 2021
Какво е персонален дифузер?

MONQ е първият по вида си персонален дифузер за ароматерапия. Съчетавайки античното с модерното, MONQ е 100% здравословен уред, с патентована технология, с който ще можете да се насладите на ароматерапията навсякъде и по всяко време!

прочети още
12 август 2021
ZenGest

Бленд от масла, помагащ за връщане на нормалното храносмилане в подпомощ на цялостното стомашно здраве.

прочети още
23 май 2021
IT’S THYME - МАСЛО ЗА ТЯЛО

Масло за тяло с мащерка, мурумуру и черен кимион.

прочети още
19 февруари 2021
Овесени ядки с боровинки и етерично масло лимон

Овесените ядки са фантастична възможност за здравословна, питателна и вкусна закуска. Тази рецепта за овесени ядки, боровинки и тахан е идеална за всеки ден от седмицата, независимо дали сте вкъщи или в офиса.  Съвет: Използвайте етерично масло от лимон, за да балансирате сладостта на боровинките и внесете цитрусови нотки в тази рецепта. 

прочети още
31 януари 2021
dōTERRA Motivate® - Окуражителен бленд

Ако сте почувствали застой в живота си или сте усетили липса на вдъхновение, отсъствие на увереност или песимизъм, внесете промяна с doTERRA Motivate. Тласнете живота си в посока на творчеството и целеустременост. Motivate вдъхновява сетивата, позволявайки да разрушите де-мотивиращите блокажи, които стоят между вас и вашия потенциал. Motivate ще ви подкрепи със смелост и увереност да замените песимистичния поглед към живота с оптимистичен, пълен с възможности.

прочети още
18 януари 2021
„Направи си сам“ Скраб от лавандулова сол

Меката, блестяща кожа е задължителна част за този зимен сезон. Този скраб от лавандулова сол помага за ексфолирането на сухата кожа през зимата и допринася за възвръщането на светлия, младежки външен вид на кожата. 

прочети още
10 януари 2021
Етерично масло Кипарис: Какво трябва да знаете

Кипарисовото масло има много позитиви за здравето, тъй като има антибактериални, антимикробни и противогъбични свойства.

прочети още
25 декември 2020
Евкалипт Eucalyptus radiata - Скритото оръжие на етеричните масла

НЕВЕРОЯТНИTE СВОЙСТВА НА ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ ЕВКАЛИПТ: ОТХРАЧВАЩО СРЕДСТВО, ОСВЕЖИТЕЛ ЗА ВЪЗДУХ И ОЩЕ!

прочети още
21 декември 2020
Мента – Peppermint

Множество ползи в едно масло. Любопитни ли сте? Прочетете повече и ще разберете, защо тя трябва да е неизменен спътник в нашето ежедневие.

прочети още
6 декември 2020
The DoTERRA Essentials

 The DoTERRA Essentials - Кратко описание на етеричните масла, които ДоТЕРРА предлага.

прочети още
28 ноември 2020
ЕТЕРИЧНОTO МАСЛО OT ТАМЯН

ПОЛЗИ – ДРЕВЕН ЛЕК ЗА УМЪТ, ТЯЛОТО & ДУШАТА

прочети още
19 ноември 2020
ТОП 5 ПОЛЗИ ОТ РИГАНЪТ

Един от най-често задаваните въпроси за етерични масла е кои масла да се използват при инфекции и как да ги използваме. Има няколко възможни избора, но риганът е фаворитът.

прочети още
12 ноември 2020
ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ МАЩЕРКА: АНТИБАКТЕРИАЛНО, ПОВИШАВАЩО ИМУНИТЕТА И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ!

ИСТОРИЯ НА МАЩЕРКАTA И ХИМИЧНИTE И СВОЙСТВА Ползите от етеричнoтo маслo от мащерка са дълбоки и носят изцеление на тялото по много и различни начини. Толкова мощно масло от такава скромна малка билка!

прочети още
11 октомври 2020
5 ПОЛЗИ ОТ ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА: ПРОФИЛАКТИКА ПРИ ДИАБЕТ, ЗДРАВA КОЖАТА И ОЩЕ!

Ползите от етеричното масло от лавандула са едни от най-безопасните и многостранни природни средства на планетата. Докато хилядолетия са използвали лавандула въз основа на традицията и древната мъдрост, съвременната наука едва сега открива механизмите и ползите от лавандулата и нейният богат принос за здравето ни.

прочети още
20 септември 2020
Ръководство за употреба на дифузери с етерични масла doTERRA

Етеричните масла, използвани ароматно, са един от най-лесните, но най-ефективни начини да усетите ароматните ползи на любимото си етерично масло.

прочети още
6 септември 2020
Чаеното дърво и 14 прекрасни начина да го прилагаме ежедневно

Маслото от чаено дърво е етерично масло, което може да се използва по няколко различни начина, включително поддържане на кожата, косата и ноктите в перфектно здраве.

прочети още
25 август 2020
Естествен дезодорант против изпотяване с етерични масла

Искате безвреден и ефикасен дезодорант против изпотяване? Можете да намерите рецептата при нас ;)

прочети още
15 август 2020
Домашен дезинфектант за ръце

Естествена рецепта - направи си сам Нежно ароматизиран естествен домашен дезинфектант за ръце.

прочети още
9 август 2020
Разликата между базово и етерично масло

Базовите масла се използват в ароматерапията като основа за разреждане на етеричните масла преди да се приложат локално. Те са базата, която помага на етеричните масла да проникнат в кожата, вместо да се изпарят във въздуха.

прочети още
5 август 2020
6 чудесни ползи и начинa да използвате етеричното масло от семена от целина

Предлагаме на вашето внимание, едно вълнуващо ново допълнение, а именно Маслото от семена от целина или Celery Seed - Apium graveolens.

прочети още
7 юли 2020
Чувствителност към Етеричните масла

Тъй като всеки човек има различна чувствителност, различен тип на кожата и предпочитания, е възможно етеричните масла да причинят чувствителност или алергия. Децата или хората с чувствителна кожа често трябва да вземат допълнителни предпазни мерки при използването на етерични масла топично, тоест чрез мазане.

прочети още
14 юни 2020
Petitgrain

Petitgrain - "мъжката лавандула"

прочети още
11 юни 2020
DDR Prime

DDR Prime e клетъчен комплекс, който помага при много състояния. В този конкретен случай помогна при проговарянето на децата ми.

прочети още
24 юли 2019
Стартови пакети

Ако искате да се присъедините към семейството на doTERRA и да усетите ползите на етеричните масла, не се колебайте да се свържете с нас! doTERRA предлага разнообразни стартови китове, с които да направите вашата регистрация.

прочети още

Запиши се за бюлетина

Научавай пръв за промоциите в магазина.

Можете да се отпишете по всяко време. За повече инфромация вижте нашата политика за поверителност.

.