Bergamot 15 мл. Бергамот

78,00 лв.
  • Марка: DoTERRA
  • Кат. номер: 78
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Бергамот - Citrus bergamia

 

 

 

 

С едновременно успокояващи и витализиращи свойства, маслото от Бергамот може да разсее тревожните чувства, като едновременно осигурява ползи за почистване и пречистване.

 

Основни предимства

 

  • Успокояващ и отпускащ аромат
  • Пречиства кожата
  • Често се използва при масажните терапии поради своите успокояващи ползи

 

Ароматно описание

 

Цитрус, подправка, с лека флорална нотка

 

Метод на събиране

 

Студено пресовано / изразено
 

Растителна част

 

Кора от Бергамот (кора)
 

Основни съставки

 

Лимонен, линалилацетат, линалоол, терпинен, β-пинен
 

Описание

 

Бергамотът е най-деликатното от цитрусовите растения, за да се развие, то се нуждае от специален климат и почва. Италианците използват Бергамотово масло от години, за да намалят чувствата на стрес и да успокоят и подмладят кожата си. В Гърция неузрелите плодове се използват като десерт, дори заедно с кафето.

Бергамотовото етерично масло е уникално сред цитрусовите масла благодарение на способността си да витализира и успокоява, което го прави идеален да помогне при тревожни или тъжни настроения и чувства. Освен това действа пречистващо и почистващо на кожата, като същевременно има успокояващ ефект върху нея.

 

Употреби

 

  • Разпръснете Бергамотово масло в класната стая, на работното място или у дома, когато нивата на стрес или напрежение са високи.
  • Нанесете върху кожата по време на душ и вдишайте дълбоко, за да изпитате неговият успокояващ аромат, докато се наслаждавате на неповторимите ползи за кожата.
  • Добаветв го към черният си чай.
  • Нанесете върху стъпалата преди лягане или използвайте с дотерра фракционирано кокосово масло за успокояващ и релаксиращ масаж.
  • Добавете една до две капки в почистващият си лосион или мицеларна вода за лице.

 

Указания за употреба

 

Дифузия: Използвайте три до четири капки в дифузeра по ваш избор.
Вътрешна употреба: Разредете една капка в 120мл течност.
Локална употреба: Нанесете една до две капки на желаната зона. Разрежда се с базово масло, за да се сведе до минимум всяка чувствителност на кожата. 

 

Предупреждения

Възможна чувствителност на кожата. Дръжте далеч от деца. Ако сте бременна, кърмите или сте под лекарска помощ, консултирайте се с вашия лекар. Избягвайте контакт с очите, вътрешността на ушите и чувствителните зони. Избягвайте слънчевата светлина и UV лъчите най-малко 12 часа след нанасяне на продукта.

 

БЕЗОПАСНОСТ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

Нека бъдем внимателни и отговорни към здравето си! Винаги се допитвайте до вашия лекар или медицинско лице щом се отнася за вашето здраве, особено ако сте бременна, кърмите или имате други сериозни заболявания!

 
Характеристики
мл.
15 мл.
ОСНОВНИ ПОЛЗИ
Дихателна система, За здрава кожа, За релаксация, Противогъбично, Противопаразитно, Антидепресант, Храносмилателна система